Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με εμβόλιο και Folli Follie ξεδιπλώνει τη στρατηγική της η κυβέρνηση

Συμβολική επίσκεψη Μητσοτάκη σε Νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος. Εκστρατεία ενημέρωσης για τον μαζικό εμβολιασμό. «Ενδεχόμενος εφησυχασμός θα κοστίσει». Βλέπει πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ από την εξέλιξη της υπόθεσης Folli Follie. «Οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις».

Με εμβόλιο και Folli Follie ξεδιπλώνει τη στρατηγική της η κυβέρνηση

Τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, παρά την έντονη πίεση που δέχθηκε το τελευταίο δίμηνο θα εξάρει για μία ακόμη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, κατά την περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης, το Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Γιαννιτσών, καθώς και τα Νοσοκομεία Έδεσσας και Βέροιας, απ’ όπου θα εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς τους εργαζομένους σε αυτά για τον σκληρό αγώνα τους, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Ο κ. Μητσοτάκης, επ’ ευκαιρία των συγκεκριμένων επισκέψεών του, θα κάνει έναν απολογισμό των κυβερνητικών πεπραγμένων όσον αφορά το σύστημα υγείας και θα υπογραμμίσει την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση, δεδομένου ότι, παρά τη μείωση των ενεργών κρουσμάτων και της μερικής υποχώρησης της πίεσης στο ΕΣΥ, η κατάσταση παραμένει δύσκολη.

Όπως έγινε γνωστό κατά την χθεσινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, στην Αττική παρατηρείται πτώση 15% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ στην Θεσσαλονίκη μέχρι και 28% μείωση για την ίδια περίοδο. Ποσοστά ενθαρρυντικά από τη μία, έστω πολύ καθυστερημένα σε σχέση με το αναμενόμενο, όμως και ξεκάθαρα πως ενδεχόμενος εφησυχασμός θα κοστίσει, ίσως και ακριβότερα απ’ ό,τι μέχρι τώρα.

Το μεγάλο στοίχημα των επόμενων μηνών, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο είναι ο μαζικός εμβολιασμός και θα επαναλάβει και σήμερα στη Μακεδονία. Όσο περισσότεροι πολίτες θα εμβολιάζονται, θα πει, τόσο πιο κοντά θα έρχεται και το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας και θα καλέσει τον καθένα να μην διστάσει και να εφαρμόσει τις συστάσεις των ειδικών.

Οι πρώτες δόσεις

Μετά την έγκριση του εμβολίου της Pfizer, οι πρώτες δόσεις θα βρίσκονται στην Ελλάδα στις 26 Δεκεμβρίου. Την επομένη μέρα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, λίγοι αρχικά αφού ο αριθμός των εμβολίων θα είναι μικρός, για να επεκταθούν σταδιακά στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας. Υπάρχει -όπως ανέφερε χθες Πρωθυπουργός- ένα πολύ λεπτομερές σχέδιο μεταφοράς, φύλαξης, διανομής του εμβολίου, όπως και για την οργάνωση των εμβολιασμών, με εμπλοκή σχεδόν του συνόλου της Δημόσιας Διοίκησης, των Δήμων, αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ μεγάλη θα είναι και η εκστρατεία πληροφόρησης του κοινού.

Παράλληλα με το μείζον θέμα της πανδημίας, στο Μέγαρο Μαξίμου είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν ψηλά στο δημόσιο διάλογο την υπόθεση της Folli Follie. Η εξέλιξη του θέματος εκτιμάται από την κυβέρνηση ότι θα προκαλέσει προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ, οπότε, σε επικοινωνιακό τουλάχιστον επίπεδο, η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει την σχετική κριτική προς την αξιωματική αντιπολίτευση. Γαλάζιες κομματικές πηγές καλούν την Κουμουνδούρου να δώσει απαντήσεις για τα στελέχη της «που εμφανίζονται ως υποστηρικτές προφυλακισμένων επιχειρηματιών, για τα ’κονδύλια που θα κάλυπταν τις ανάγκες τους, για τις παρεμβάσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τις καθυστερήσεις, την ευνοϊκή μεταχείριση και την κατάθεση τροπολογιών στην εταιρεία πριν κατατεθούν στη Βουλή».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «προξενεί εντύπωση ότι τους τελευταίους μήνες μαρτυρίες από διαφορετικές σκοτεινές υποθέσεις εμπλέκουν συνεργάτες αλλά και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα κάνοντας λόγο για ‘’White Porscha’’, ‘’μαγαζί’’, ‘’outsourcing’’ κλπ. Οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να σκεπάσουν κάτω από το χαλί τέτοιες αποκαλύψεις. Οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις», σημειώνει η Πειραιώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v