Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Στο σπίτι του Βολταίρου δεν μιλάνε για σκοινί

«Βίλα είναι το σπίτι του κ. Μητσοτάκη στην Τήνο, που είναι μεσοτοιχία με τη βίλα του κ. Χριστοφοράκου. Λάσπη από τον πρωθυπουργό των 32 ακινήτων και το κόμμα των υπερχρεωμένων μεγαλοϊδιοκτητών». Τροπολογία στη Βουλή για την πορεία των δανείων βουλευτών-υπουργών.

Τσίπρας: Στο σπίτι του Βολταίρου δεν μιλάνε για σκοινί

«Εγώ έδωσα τις απαντήσεις για το εξοχικό που νοικιάζω, σειρά τώρα του κ. Μητσοτάκη να απαντήσει για τα 32 ιδιόκτητα ακίνητα που έχει εντός και εκτός της Ελλάδας, όπως και για το 1,5 εκατ. ευρώ που χρωστά σε τράπεζες ο ίδιος».

Με αυτή τη φράση ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο θέμα της εξοχικής κατοικίας που ενοικιάζει στην περιοχή της Λαυρεωτικής, έχοντας φύγει από το εξοχικό που ενοικίαζε τα προηγούμενα χρόνια στα παρακείμενα Λεγραινά.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε αναλυτικές απαντήσεις στο θέμα, ώστε, όπως είπε, να μη θεωρηθεί ότι υπεκφεύγει, παρότι τα μεγάλα προβλήματα είναι η πανδημία και η οικονομία.

«Θέλω να βρίσκομαι εντός Αττικής, διότι τα καθήκοντά μου δεν μου επιτρέπουν μεγάλες μετακινήσεις», είπε. Αναφερόμενος στο μηνιαίο μίσθωμα των 500 ευρώ, παρέπεμψε στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη εξοχική κατοικία ήταν επί δέκα χρόνια σε αγγελία για πώληση ή ενοικίαση, αλλά χωρίς ανταπόκριση λόγω των ελλείψεων που είχε.

Γνωστοποίησε μάλιστα ότι αυτός που τον έφερε σε επαφή με τον ιδιοκτήτη ήταν ταβερνιάρης της περιοχής, ο οποίος τον άκουσε να λέει ότι αναζητεί εξοχικό στην περιοχή, στη διάρκεια ενός γεύματος που είχε με συνδαιτημόνα... και τον κ. Παπαδάκη. Περιστατικό που επιβεβαίωσε ο δημοσιογράφος.

«Πρόκειται για κιτρινισμό, λάσπη και λαϊκισμό. Ο κ. Μητσοτάκης των 32 ακινήτων και το κόμμα των υπερχρεωμένων μεγαλοϊδιοκτητών να κάνουν ερωτήματα για το σπίτι που νοικιάζει ο πολιτικός τους αντίπαλος. Βίλα είναι το σπίτι του κ. Μητσοτάκη στην Τήνο, που είναι μεσοτοιχία με τη βίλα του κ. Χριστοφοράκου», είπε για να τονίσει καυστικά: «Στο σπίτι του Βολταίρου δεν μιλάνε για σκοινί».

Και πρόσθεσε: «Τώρα ήρθε η ώρα να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης για τις ρυθμίσεις των δανείων του, για τα ακίνητά του και για τα ενοίκιά του και ειδικά για το σπίτι στον Λυκαβηττό: πόσα πληρώνει και πού τα πληρώνει».

Ο κ. Τσίπρας, αφού υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός δηλώνει στο πόθεν έσχες δάνεια ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, αναρωτήθηκε τι ρυθμίσεις έχει κάνει για την αποπληρωμή τους και γνωστοποίησε τη νομοθετική πρωτοβουλία που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα.

«Θα καταθέσουμε τροπολογία, ώστε οι βουλευτές και οι υπουργοί να δηλώνουν στο πόθεν έσχες όχι μόνο το ύψος του δανεισμού αλλά και την πορεία του δανεισμού», δηλαδή τι ρυθμίσεις έχουν γίνει με τις τράπεζες και τι αποπληρώνεται.

Επισήμανε, τέλος, ότι για πρώτη φορά στα 12 χρόνια που είναι αρχηγός κόμματος, αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τα ψέματα που λέγονται και γράφονται εναντίον του.

«Έστειλα εξώδικα για να αποκατασταθεί η αλήθεια. Αν δεν γίνει, θα υπάρξουν συνέπειες», τόνισε.

«Επί οκτώ μήνες δεν έκανε τίποτα»

Στα ελάχιστα λεπτά που του δόθηκαν για να αναφερθεί στην πανδημία, ο κ. Τσίπρας είπε, απαντώντας σε ερωτήσεις:

- Έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα και επί οκτώ μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει ότι φταίνε οι πολίτες. Είχε οκτώ μήνες περιθώριο να ενισχύσει το ΕΣΥ, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τον ΕΟΔΥ, αλλά δεν το έκανε. Δεν έχει νιώσει την ανάγκη να ζητήσει ένα συγγνώμη γι' αυτά, του πήρε δέκα ημέρες να απολογηθεί για την «ανεμελιά» στην Πάρνηθα.

-- Τα πράγματα δεν πάνε καλά, είναι πολύ υψηλός ο αριθμός των διασωληνωμένων και των απωλειών ενώ βρισκόμαστε σε lockdown πάνω από ένα μήνα.

- Δεν υπάρχει σοβαρή διαδικασία καταγραφής των κρουσμάτων. Ο αριθμός των τεστ, το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν επέτρεψε τη συνταγογράφηση και ο τρόπος που άνοιξε ο τουρισμός (σ.σ. δεν ζητήθηκε αρνητικό τεστ από τους τουρίστες και δεν υπήρχε ενιαίο υγειονομικό πρωτόκολλο σε όλες τις πύλες εισόδου στη χώρα) οδήγησαν στην έκρηξη των κρουσμάτων.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «διπλωματική ήττα» την εξέλιξη της Συνόδου Κορυφής αφού η αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας μετατέθηκε για τον Μάρτιο.

Νέα Δημοκρατία: Εκτίθεται...

«Τα ψέματα που έχει πει ο κ. Τσίπρας για τη βίλα στο Σούνιο είναι τόσο προφανή, ώστε όσο τα επαναλαμβάνει τόσο περισσότερο εκτίθεται. Ευρισκόμενος σε παράκρουση τα επανέλαβε και σήμερα, υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, λοιπόν, ένας καλός ταβερνιάρης τού γνώρισε έναν καλό άνθρωπο, ο οποίος εξαντλώντας τα όρια της καλοσύνης του, δέχθηκε να ανακαινίσει ο ίδιος τη βίλα του και ύστερα να του τη νοικιάσει. Δέχτηκε, μάλιστα, να ξοδέψει για τις επισκευές περισσότερα από όσα θα περιμένει να εισπράξει από τα ενοίκια στα επόμενα χρόνια. Και όλα αυτά, ενώ το σπίτι είχε βγει προς πώληση για 1,2 εκατομμύρια ευρώ!

Όσο για τη δικαιολογία ότι 500 ευρώ τον μήνα αντιστοιχούν, σήμερα, σε μία παραθεριστική κατοικία 141 τετραγωνικών, με ένα στρέμμα κήπου και μπροστά στη θάλασσα, τι να σχολιάσει κανείς. Αρκεί μια ματιά στις τρέχουσες τιμές του Σουνίου, για να ξεσπάσει σε γέλια με τα αστεία επιχειρήματα του κ. Τσίπρα.

Είναι, μάλιστα, τόσο εθισμένος στο θράσος και τόσο στριμωγμένος από τις αποκαλύψεις, ώστε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στον κ. Μητσοτάκη, ζητώντας να μιλήσει για το ενοίκιο που πληρώνει εκείνος στο δικό του σπίτι. Όταν είναι γνωστό από το Πόθεν Έσχες ότι η κατοικία του Πρωθυπουργού αποκτήθηκε το 1997, επτά χρόνια πριν μπει στην πολιτική. Και, βεβαίως, είναι δηλωμένο από την πρώτη στιγμή.

Κύριε Τσίπρα, μην προσπαθείτε να φορτώσετε σε άλλους προβλήματα που προκαλείτε ο ίδιος στον εαυτό σας. Με τη σημερινή απολογία σας αποδείξατε και πάλι ότι κατοικείτε στο σπίτι του ψέματος και παραθερίζετε στη βίλα της υποκρισίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v