Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύγκρουση στη Βουλή για την αστυνομία

Λουλούδια προσέφερε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή εικόνες όπου αστυνομικός καταστρέφει ανθοδέσμη στο σημείο δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου. Για λαϊκισμό που αφθονεί μίλησε ο Μ. Χρυσοχοΐδης.

Σύγκρουση στη Βουλή για την αστυνομία

«Άναψαν» τα αίματα σήμερα στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, με αναφορές στην αστυνομία και σε περιστατικά από τα Εξάρχεια που είδαν το φως της δημοσιότητας. Με αφορμή βίντεο όπου φαίνεται αστυνομικός να καταστρέφει ανθοδέσμη που, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν αφήσει πολίτες στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλ. Γρηγορόπουλος, ο Χ. Σπίρτζης από τον ΣΥΡΙΖΑ προσέφερε λουλούδια στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

«Κύριε υπουργέ, σας έφερα λίγα λουλούδια σαν και αυτά που διέλυσε αστυνομικός των ΜΑΤ πάνω σε συνάδελφό του και στη συνέχεια τα πέταξε με απαξία στον δρόμο. Η πράξη αυτή αποτελεί προσβολή στον δολοφονημένο 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο, στον ελληνικό λαό, προσβολή στη Δημοκρατία, προσβολή στους γονείς και τη μάνα που δεν είδε ποτέ ξανά το παιδί της», σημείωσε ο Χρήστος Σπίρτζης. Συνέχισε λέγοντας «να δώσετε ένα λουλούδι στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να κρατήσετε από ένα εσείς και να δώσετε και στη φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, για να θυμάστε κάθε ημέρα τους ακροδεξιούς θύλακες που έχετε αφήσει να ξεσαλώνουν, να εφαρμόζουν με τον τρόπο που εφαρμόζουν τις εντολές σας».

Συνέχισε κάνοντας αναφορά σε «καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατικού και ατομικού δικαιώματος, απαγόρευση της ελεύθερης πρόσβασης ενώ τηρούνται όλα τα μέτρα, δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις, συλλήψεις ακόμη και δικηγόρων και μάλιστα των δικηγόρων που ήταν πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, τραμπουκισμούς, παρενοχλήσεις γυναικών, ρίψεις κρότου-λάμψης μέσα σε εσωτερικό χώρο πολυκατοικίας και πολλά άλλα».

«Δεν μπορείτε να δίνετε ανθοδέσμες στην αίθουσα της Γερουσίας» είπε η Σοφία Βούλτεψη, κάνοντας λόγο για «θέατρο». Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε πως ένας αστυνομικός ασχημόνησε με μία ανθοδέσμη αλλά 4.999 έκαναν τη δουλειά τους και σημείωσε πως το θέμα ελέγχεται.

Αναφερόμενος στη χθεσινή ημέρα, σημείωσε πως «για δεύτερη φορά δεν κάηκε η Αθήνα. Δεν υπήρξαν συγκρούσεις, με εξαίρεση το αστυνομικό τμήμα Κολωνού, όπου τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί». Είπε πως η επέτειος του Πολυτεχνείου και η 6η Δεκεμβρίου έχουν μετατραπεί σε «γιορτές μίσους κατά της αστυνομίας και του πολιτικού συστήματος» και σημείωσε πως δεν μπορεί να χρειάζονται 5.000 αστυνομικοί για να γιορταστεί μία επέτειος.

Συνέχισε λέγοντας «αυτό τελείωσε» και ανέφερε πως «θα συνεχίσουμε, είμαστε ακάθεκτοι στον δρόμο της νομιμότητας». Παράλληλα μίλησε για λαϊκισμό που αφθονεί και για «δήθεν αριστερή ευαισθησία που είναι αδιαλλαξία και φτηνή εκμετάλλευση της οργής». Όπως είπε, η καταγγελία έχει γίνει για κάποιους επάγγελμα και απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση, είπε «η κοινωνία σάς έχει γυρίσει την πλάτη».

Στο χθεσινό περιστατικό αναφέρθηκαν εκπρόσωποι και άλλων κομμάτων όπως ο Γιώργος Καμίνης από το Κίνημα Αλλαγής και η Φωτεινή Μπακαδήμα από το ΜέΡΑ 25.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v