Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χατζηδάκης: Καμία βουλευτική τροπολογία δεν θα γίνει αποδεκτή

Ψηφίζεται το χωροταξικό νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Καταψηφίζει η αντιπολίτευση. Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Χατζηδάκης: Καμία βουλευτική τροπολογία δεν θα γίνει αποδεκτή

Ψηφίζεται το απόγευμα από τη Βουλή το χωροταξικό νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη να σημειώνει πως δεν θα γίνει δεκτή καμία βουλευτική τροπολογία.

Όπως είπε «με αρκετές από αυτές είμαστε σε κάποιο βαθμό σύμφωνοι αλλά χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία». Προσέθεσε πως θα ήταν βιαστικό να γίνουν σήμερα αποδεκτές οι τροπολογίες, επισημαίνοντας πως μια τέτοια κίνηση θα προξενούσε αλγεινή εντύπωση σε όσους παρακολουθούν τη Βουλή.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Σ. Φάμελλου από το ΣΥΡΙΖΑ, που σημείωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει καταθέσει τροπολογία να πληρωθούν οι υπερωρίες γιατρών του ΕΣΥ.

Το νομοσχέδιο «εκσυγχρονισμός της χωροταξικής και πολεοδομικής νομοθεσίας» ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια. Αντιδράσεις υπάρχουν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που καταψηφίζουν, με το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να έχουν ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία.

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στο ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη να μην γίνουν δεκτές τροπολογίες στο χωροταξικό νομοσχέδιο, που ψηφίζεται σήμερα.

Κοινοβουλευτικές πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν : «η κυβέρνηση είπε «ξερό όχι» στις τροπολογίες που αφορούν στην:

1) Πληρωμή πρόσθετων εφημεριών του ιατρικού προσωπικού που έγιναν στο ΕΣΥ από την 1η Ιουλίου 2020, λόγω των αυξημένων αναγκών που προκαλεί η πανδημία.

2) Δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος και την απαγόρευση διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, φυσικού αερίου, τηλεφωνίας και σύνδεσης στο διαδίκτυο σε πληθυσμιακές ομάδες πληττόμενες από την πανδημία.

3) Λήψη μέτρων που αφορούν στην ενίσχυση των Αναπήρων που είναι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων.

4) Κατάθεση στη Βουλή των πρακτικών της αρμόδιας Επιτροπής Λοιμωξιολόγων που αφορούν στις προτάσεις τους για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας».

Σύμφωνα με τις κοινοβουλευτικές πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης «η κυβέρνηση με τη στάση της δείχνει το αληθινό της πρόσωπο, που αδιαφορεί για τα πραγματικά προβλήματα των κοινωνικών ομάδων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας αλλά και όσων έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση. Ταυτόχρονα, επιμένει να διαχειρίζεται με όρους επικοινωνίας και αδιαφάνειας την πανδημία, κρύβοντας τα πρακτικά από το κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v