Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλευτές φορούν ιατρική ποδιά για να στηρίξουν το ΕΣΥ

Βουλευτές-γιατροί δηλώνουν έτοιμοι να συμβάλουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Ήδη έχουν υποβληθεί τα πρώτα αιτήματα. Ποιοι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν αφιλοκερδώς.

Βουλευτές φορούν ιατρική ποδιά για να στηρίξουν το ΕΣΥ

Την ιατρική ποδιά ετοιμάζονται να φορέσουν βουλευτές, καθώς δηλώνουν έτοιμοι να επιστρέψουν στα νοσοκομεία και να συμβάλουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Πρόκειται για μια προσπάθεια που δεν έχει κομματικό «χρώμα», καθώς ανάλογα αιτήματα έχουν υποβληθεί από διαφορετικές πτέρυγες της Βουλής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή της Ολ. Γεροβασίλη προς τον Β. Κικίλια ενημερώνει ότι το σύνολο των ιατρών - βουλευτών του προτίθενται να συνδράμουν στο εργο του ΕΣΥ. 

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας αναφέρει: «Ανταποκρίνομαι στην πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας και τίθεμαι ως καρδιολόγος στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της 6ης Υ.ΠΕ. εθελοντικά και χωρίς αποζημίωση. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τη στήριξη των ασθενών και των επαγγελματιών του Ε.Σ.Υ., που έχουν υπερβάλει εαυτούς. Τώρα, την ώρα της πιο μεγάλης μάχης που δοκιμάζει τις αντοχές τους στα όρια, μας χρειάζονται περισσότερο παρά ποτέ!».

Χθες, σε επιστολή του προς τον Κ. Τασούλα, ο βουλευτής του ΚΚΕ και ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Λαμπρούλης δήλωσε πως επιθυμεί να συμβάλλει ως γιατρός-πνευμονολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στο οποίο υπηρετούσε ή να ενταχθεί σε όποια δημόσια μονάδα υγείας στη Λάρισα κριθεί αναγκαίο. Στην επιστολή ζητά να απαλλαγεί προσωρινά από τα καθήκοντά του ως ΣΤ’ Αντιπροέδρου και κάνει έκκληση στους γιατρούς, εκλεγμένους βουλευτές στο Κοινοβούλιο να πράξουν αντίστοιχα.

Ο αναπληρωτής γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Κέλλας -επίσης από τη Λάρισα- αναφέρει πως «την ώρα που η πατρίδα μας δέχεται μια ασύμμετρη απειλή, χιλιάδες συμπολίτες μας νοσούν καθημερινά, συνάδελφοι υγειονομικοί υπερβάλλουν εαυτούς για να ανταποκριθούν στο έργο τους και τα νοσοκομεία πιέζονται σε μεγάλο βαθμό, θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία του Συστήματος Υγείας. Σε αυτό τον πόλεμο δεν περισσεύει κανείς. Υπέρτατη αξία η ανθρώπινη ζωή. Αυτονόητο ότι αποποιούμαι του δικαιώματος οποιασδήποτε αμοιβής».

Επίσης και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπλούχος από τη Δράμα έχει υποβάλει ανάλογο αίτημα. Και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης έχει δηλώσει έτοιμος να προσφέρει εθελοντική υπηρεσία, καθώς είναι χειρουργός-εντατικολόγος.

Ανάλογη δήλωση έκανε από το Κίνημα Αλλαγής ο Ανδρέας Πουλάς. Όπως αναφέρει «στο πλαίσιο της μάχης κατά της πανδημίας που δίνει η χώρα μας θεωρώ αυτονόητο ότι όλοι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μπροστά στον αόρατο εχθρό. Για το λόγο αυτό, κατόπιν συνεννόησής μου με τον Πρόεδρο της Βουλής και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, δηλώνω ότι τίθεμαι εθελοντικά στη διάθεση του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας στο οποίο υπηρετούσα μέχρι την εκλογή μου ως βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής».

Ανάλογη επιστολή έστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής σήμερα και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νεοκλής Κρητικός, ενώ την πρόθεση της να συνδράμει εξέφρασε και η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Μαρία Αθανασίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v