Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόντρα Βρούτση-Σκουρλέτη για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Έντονη συζήτηση για την προκαταρτική έρευνα που διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Η έρευνα γίνεται για να διερευνηθεί εάν κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις από τους Α. Τσίπρα, Δ. Κουτσούμπα και Γ. Βαρουφάκη.

Κόντρα Βρούτση-Σκουρλέτη για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Πολιτική αντιπαράθεση είχαν στην Ολομέλεια ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. Η συζήτηση «φούντωσε» με αναφορές στην είδηση για προκαταρκτική έρευνα -που διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών - προκειμένου να διερευνηθεί εάν κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις από τους Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάνη Βαρουφάκη

Κατά τη διάρκεια επίκαιρης ερώτησης στο Γιάννη Βρούτση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε «υπάρχει εισαγγελική έρευνα για τον Αλ.Τσίπρα, το Γ. Βαρουφάκη και το Δ. Κουτσούμπα για να διερευνηθούν τα αδικήματα της παραβίασης των μέτρων για τον κορωνοϊό και της διέγερσης σε ανυπακοή στις 17 Νοεμβρίου. Κύριε υπουργέ δεν θέλω να καλυφθείτε πίσω από την απάντηση περί ανεξάρτητης δικαιοσύνης»

Παίρνοντας το λόγο ο υπουργός Εργασίας σημείωσε πως «στην προκειμένη περίπτωση θα απαντήσω όπως θέσατε το ζήτημα ότι δεν κρύβεται κάποιος όταν αναφέρεται στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Και αυτό να το κρατάμε εντός και εκτός της αίθουσας ως κόρη οφθαλμού. Η χώρα μας είναι ευνομούμενο κράτος και το Σύνταγμα έχει ορίσει ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη».

Για να επανέλθει ο Πάνος Σκουρλέτης, λέγοντας «τι να διερευνήσει η εισαγγελία που υποτίθεται ότι ενεργεί με βάση τη νομοθεσία; Και έρχεστε εδώ πέρα να μας πείτε ότι δεν παρεμβαίνουμε; Τι σήμα δίνετε αυτή τη στιγμή στους εισαγγελείς; Στην κοινωνία; Προφανώς δίνετε το ίδιο σήμα που δώσατε προχθές που έγιναν όσα έγιναν στην Αθήνα ανήμερα της 17ης Νοέμβρη: Αυταρχισμός και καταστολή. Φαίνεται σας φοβίζει η στάση της κοινωνίας από αυτά που ετοιμάζεστε να κάνετε εις βάρος της. Και θέλετε να εκπέμψετε ένα σήμα φόβου και άρνησης διεκδίκησης. Δεν θα σας περάσει. Δε συμβαίνουν στις δυτικές δημοκρατίες αυτά τα πράγματα».

Στη δευτερολογία του ο Γιάννης Βρούτσης εξαπέλυσε βέλη προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για «θεατρική παράσταση» και σημείωσε «είμαστε μια κυβέρνηση βαθιά δημοκρατικών πεποιθήσεων και το αποδεικνύουμε καθημερινά». Παράλληλα άσκησε κριτική στην πολιτική που είχε ασκήσει τα προηγούμενα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά εργασιακά θέματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v