Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επικοινωνία Τσίπρα με Γεννηματά και Βελόπουλο

Μετέφερε ανησυχία για την προσπάθεια πόλωσης του πολιτικού κλίματος από την κυβέρνηση. Αντίστοιχες επαφές είχε χθες με Δ. Κουτσούμπα και Γ. Βαρουφάκη.

Επικοινωνία Τσίπρα με Γεννηματά και Βελόπουλο

Την ανησυχία του για τη στάση της κυβέρνησης και την κλιμακούμενη προσπάθεια πόλωσης του πολιτικού κλίματος μετέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε σήμερα με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

Οι σημερινές συνομιλίες διαδέχθηκαν τις χθεσινές που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με συνεργάτες του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την ανησυχία του για τη στάση της κυβέρνησης και την κλιμακούμενη προσπάθεια πόλωσης του πολιτικού κλίματος. Με αποκορύφωμα την αντισυνταγματική διάταξη απαγόρευσης των συναθροίσεων με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Ανησυχία που, όπως επισημάνθηκε, συμμερίστηκαν και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί σήμερα.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε στους συνομιλητές του ότι με δεδομένη την έξαρση της πανδημίας, η καθιερωμένη πορεία του Πολυτεχνείου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Μπορούν και πρέπει όμως να υπάρξουν συμβολικές πρωτοβουλίες για την επέτειο, με ευθύνη για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Η εκ προοιμίου δε απαγόρευσή τους από τον κ. Μητσοτάκη, όπως τόνισε, απαντά μονάχα σε σχεδιασμούς τεχνητής όξυνσης, πόλωσης και αποπροσανατολισμού από τις σοβαρότατες κυβερνητικές ευθύνες για την εξέλιξη της πανδημίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v