Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεωργιάδης: Δεν έκανα σύνδεση του τουρισμού με τον κορωνοϊό

Δεν ισχύουν σχετικά δημοσιεύματα, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης στη Βουλή. «Αν συνδεόταν ο ιός με τον τουρισμό, θα είχαμε lockdown τον Αύγουστο». Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, με αφορμή συνέντευξη που είχε δώσει νωρίτερα ο Αδ. Γεωργιάδης.

Γεωργιάδης: Δεν έκανα σύνδεση του τουρισμού με τον κορωνοϊό

Σε δημοσιεύματα που αναφέρουν πως συνέδεσε τον κορωνοϊό με τον τουρισμό σε πρωινή του συνέντευξη αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, λέγοντας πως «δεν έκανα καμία σύνδεση του ιού με τον τουρισμό».

Ειδικότερα υπογράμμισε πως «αυτό που σημείωσα, είναι πως ο ιός κινήθηκε με διαφορετικές ταχύτητες». Συνέχισε λέγοντας πως η άνοδος των κρουσμάτων παρατηρήθηκε τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, μήνες που ο τουρισμός έχει σχεδόν τελειώσει. Για να συμπληρώσει, «αν συνδεόταν ο ιός με τον τουρισμό θα είχαμε lockdown τον Αύγουστο».

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ -αναφορικά με συνέντευξη που είχε δώσει ο υπουργός Ανάπτυξης- σημείωνε πως «η παραδοχή του κ. Γεωργιάδη πως η κυβέρνηση έπεσε έξω στις προβλέψεις της για την πανδημία με το άνοιγμα του τουρισμού συνιστά πρωτοφανή και κυνική ομολογία αποτυχίας, ανευθυνότητας και ανικανότητας». Προσέθετε δε πως «τις φιέστες του κυρίου Μητσοτάκη στη Σαντορίνη τις πληρώνει σήμερα όλη η Ελλάδα».

Για το θέμα έχει υπάρξει ανακοίνωση και του Κινήματος Αλλαγής, που σημείωσε πως «ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση έπεσε έξω στις προβλέψεις της για την εξέλιξη της πανδημίας, γιατί πίστεψε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού θα καταστήσουν τον ιό αδύναμο και ότι θα είχαν πολύ χρόνο μέχρι τον Οκτώβριο, για τις επόμενες κινήσεις». Παράλληλα γίνεται λόγος για «τρανή απόδειξη της επιπολαιότητας, της ανεπάρκειας, της ανικανότητας» και σημειώνεται πως «με απίστευτη ελαφρότητα, βασισμένοι σε σενάρια, άνοιξαν τα πάντα χωρίς προετοιμασία. Άραγε πού βασίστηκαν γι’ αυτές τις απαράδεκτες επιλογές;».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v