Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσακαλώτος: Πυρά στην κυβέρνηση για λάθος προβλέψεις και υπερβολική αισιοδοξία

Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση, καθώς έχει τη λογική «λιγότεροι φόροι και ας έχουμε μικρότερο κράτος», τόνισε μεταξύ άλλων στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τσακαλώτος: Πυρά στην κυβέρνηση για λάθος προβλέψεις και υπερβολική αισιοδοξία

«Η λογική της Νέας Δημοκρατίας είναι μικρότερο ΕΣΥ, μεγαλύτερος συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς και μεγαλύτερες τάξεις στα σχολεία» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη Βουλή. Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για λάθος προβλέψεις και υπερβολική αισιοδοξία τονίζοντας ότι το σενάριο βάσης που κατέθεσε στον προϋπολογισμό του 2020 ήταν αισιόδοξο, όπως άλλωστε αποδεικνύεται από την πραγματικότητα.

Απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι είναι αδιανόητο να επαναλαμβάνει σήμερα όσα έλεγε ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά για σπατάλες του κράτους. «Ήταν σπατάλη τα σχολικά γεύματα; Ήταν σπατάλη το επίδομα ενοικίου σε μια χώρα που δεν είχε μέχρι τότε καμία στεγαστική πολιτική; Ήταν σπατάλη το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ;» ανέφερε.

Από το βήμα της Βουλής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση, καθώς έχει τη λογική «λιγότεροι φόροι και ας έχουμε μικρότερο κράτος». Για να συμπληρώσει πως αυτό γίνεται τη στιγμή που όλος ο κόσμος μιλάει για στήριξη του κράτους και για την αναγκαιότητα δαπανών.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας λόγω της σχέσης επιτοκίων και ανάπτυξης και δεν θα χρειάζεται άμεσα δημοσιονομική προσαρμογή. Ωστόσο εκτίμησε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα αξιοποιήσει την ευκαιρία για να φτιάξει το κράτος.

Τέλος εστίασε στην ανάγκη να γίνει ένας σοβαρός διάλογος, σημειώνοντας προς την κυβερνητική πτέρυγα πως όταν στα κείμενα παραδέχονται ότι η χώρα δανείζεται με χαμηλό επιτόκιο -γιατί υπάρχει το μαξιλάρι και έχει ρυθμιστεί το χρέος - οι ίδιοι δεν μπορούν να το αποσιωπούν στους λόγους τους. Εξαπολύοντας βέλη προς τη Νέα Δημοκρατία ότι η προσδοκία της είναι να γυρίσει στο μοντέλο που μας έφερε στην κρίση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v