Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Στήριξη της υγείας και της κοινωνίας τώρα κ. Μητσοτάκη

Εχουμε 6.000 λιγότερους υγειονομικούς από τον αντίστοιχο περσινό μήνα, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Μη προδιαγεγραμμένο» το δεύτερο lockdown. «Αρνητική εικόνα» χαρακτήρισε τη φωτογραφία του Παύλου Πολάκη σε γιορτή παρά τα περιοριστικά μέτρα.

Τσίπρας: Στήριξη της υγείας και της κοινωνίας τώρα κ. Μητσοτάκη

Την πρόταση για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και ορισμό υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής, αλλά με συμφωνία σε ένα πλαίσιο στήριξης της δημόσιας υγείας και της κοινωνίας, επανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως εξήγησε (στον τηλεοπτικό σταθμό Star) το πλαίσιο αυτό αφορά την ενίσχυση του ΕΣΥ και το πάγωμα των αντιλαϊκών πολιτικών (πτωχευτικός νόμος, εργασιακές αλλαγές), καθώς χωρίς αυτό δεν έχει νόημα το πρόσωπο που θα συμφωνηθεί για το υπουργείο Υγείας.

«Αν ο κ.Μητσοτάκης αρνηθεί θα φέρει ακέραιη την ευθύνη για ό,τι συμβεί με την πανδημία και την κοινωνική συνοχή», είπε.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «μη προδιαγεγραμμένο» το δεύτερο lockdown και παρέπεμψε στα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι από σχεδόν μηδενικά κρούσματα τον Ιούνιο φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση.

Αναδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο άνοιξε ο τουρισμός, την απαράδεκτη κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τον μεγάλο αριθμό μαθητών ανά αίθουσα και την μη θωράκιση της δημόσια υγείας, αφού στο ΕΣΥ εργάζονται σήμερα 6.000 υγειονομικοί λιγότεροι από την αντίστοιχη περισνή περίοδο.

Αρνητικό ήταν το σχόλιό του για την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στα social media, δηλαδή την φωτογραφία από συμμετοχή του σε γιορτή σε φιλικό σπίτι, παρά τα περιοριστικά μέτρα της δεύτερης “καραντίνας”.

Ήταν μία αρνητική εικόνα», είπε, διότι έμοιαζε με προτροπή στον κόσμο να μην τηρεί τα μέτρα προστασίας.

Επικαλέσθηκε, πάντως, τη διευκρίνιση του κ.Πολάκη ότι είχε κάνει Covid-τεστ 24 ώρες νωρίτερα (ως όφειλε επειδή είχε εγχειρήσει ασθενή) το οποίο, βεβαίως, ήταν αρνητικό.

Επ΄ευκαιρία, ο κ.Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας, παρά την οκτάμηνη κόπωση και την οργή για τις παλινωδίες και τις αντιφάσεις της κυβέρνησης.

«Αν δεν φροντίσουμε να τηρούμε τα μέτρα δεν θα εκδικηθούμε την κυβέρνηση αλλά τους εαυτούς μας», είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v