Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους γαλάζιους βουλευτές

Τι θα πει ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Οι συγκρίσεις, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα… Χριστούγεννα. Η κριτική στην αντιπολίτευση και η προειδοποίηση στην Τουρκία.

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους γαλάζιους βουλευτές

Η κρισιμότητα των στιγμών όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας, αλλά και ο προβληματισμός αρκετών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας από τις αντιδράσεις που συναντούν στις τοπικές κοινωνίες εξαιτίας των οικονομικών -κυρίως- συνεπειών από τα νέα εφαρμοζόμενα μέτρα, οδήγησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος έναν(!) χρόνο μετά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Την ώρα που η αντιπολίτευση αρχίζει να ανεβάζει τους τόνους, εγκαλώντας την κυβέρνηση για αποσπασματική και καθυστερημένη αντιμετώπιση της πορείας του κορωνοϊού, ο πρωθυπουργός θα περιγράψει τα σημερινά δεδομένα, θα συνοψίσει τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης από την αρχή της υγειονομικής κρίσης και θα εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους από σήμερα η χώρα -αλλού λιγότερο και αλλού περισσότερο- μπαίνει σε μια νέα περίοδο περιορισμών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συγκρίνει την κατάσταση στην Ελλάδα με αυτήν στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να αναδείξει την καλύτερη εικόνα που υπάρχει στη χώρα μας, θα υπογραμμίσει την ανάγκη όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες να τηρήσουν ευλαβικά τις συστάσεις των επιστημόνων και θα εκπέμψει το αισιόδοξο μήνυμα ότι οι θυσίες του Νοεμβρίου θα αποδώσουν και τα Χριστούγεννα θα εορταστούν με καλύτερες συνθήκες, σε αναμονή και του πολυπόθητου εμβολίου.

Ιδιαίτερη αναφορά ο πρωθυπουργός θα κάνει στη μεγάλη δοκιμασία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ωστόσο από την άλλη θα περιγράψει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στον τομέα αυτό, με προσλήψεις 7.000 γιατρών, νοσηλευτών, παραϊατρικού και υποστηρικτικού προσωπικού, με αύξηση των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και πολλαπλασιασμό των καθημερινών τεστ, ταυτόχρονα με την ενεργή συμμετοχή στην αντιμετώπιση της πανδημίας  των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Τεράστιο κόστος

Όσον αφορά την οικονομία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιγράψει συνοπτικά το έκτακτο πρόγραμμα στήριξης εργαζόμενων και επιχειρήσεων που θα δοκιμαστούν από τους νέους περιορισμούς, ωστόσο θα επαναλάβει την ανάγκη συμμόρφωσης όλων σε αυτούς, ώστε να αποφευχθεί το ολικό πανελλήνιο lockdown, που θα είχε τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος.

Βούληση του πρωθυπουργού είναι οι γαλάζιοι βουλευτές να αναλάβουν τον κομβικό ρόλο του… ενδιάμεσου  μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και της κοινωνίας, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία και σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Στο πλαίσιο αυτό, θα θελήσει να ακούσει τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τα προβλήματα και τις αμφιβολίες τους, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους. «Στη συνεδρίαση θα γίνει ουσιώδης συζήτηση, θα λυθούν όλες οι απορίες και θα φύγουν όλοι ικανοποιημένοι από αυτήν», σημειώνει χαρακτηριστικά συνομιλητής του κ. Μητσοτάκη.

Δεδομένη θεωρείται εξάλλου η δριμεία κριτική του πρωθυπουργού στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο θα εγκαλέσει για λαϊκισμό και προσπάθεια να καπηλευτεί την υγειονομική κρίση, χωρίς ουσιώδεις προτάσεις.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, αυτός αναμένεται να αναφερθεί και στις τουρκικές προκλήσεις, στέλνοντας νέο μήνυμα κατά της Άγκυρας. Με φόντο την ολιγόωρη εκεχειρία λόγω του μεγάλου σεισμού στο ανατολικό Αιγαίο, θα καταγγείλει την Άγκυρα ότι «παραμένει συνεπής στην προκλητική και επιθετική της συμπεριφορά». Εάν μάλιστα, θα πει, η συμπεριφορά αυτή συνεχιστεί, θα διαβεβαιώσει πως θα έχει τις ανάλογες συνέπειες, με χρονικό ορίζοντα τον Δεκέμβριο, όταν και θα λάβει χώρα η σχετική αξιολόγηση της -μέχρι τότε- στάσης της Τουρκίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v