Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλή: Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το προσχέδιο προϋπολογισμού

Διαφωνούν για τις προβλέψεις, Χ. Σταϊκούρας και Ευκ. Τσακαλώτος, με τις τοποθετήσεις τους στη Βουλή. Έχετε καταθέσει το πιο αισιόδοξο σενάριο, είπε ο τελευταίος. Η Κομισιόν μιλά για ανάπτυξη 6% το 2021 χωρίς να προσμετρά τους πόρους από το ταμείο ανάπτυξης.

Βουλή: Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το προσχέδιο προϋπολογισμού

«Δεν θεωρώ ότι είναι υπεραισιόδοξες οι προβλέψεις του προσχεδίου του προϋπολογισμού. Είναι ρεαλιστικές» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την καταστολή του «ξεπλύματος μαύρου χρήματος» τόνισε πως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το 2021 κατά 6% χωρίς να προσμετρά και το κομμάτι της εισροής πόρων από το ταμείο ανάπτυξης.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην τροπολογία για την μηνιαία παράταση της προθεσμίας ένταξης στο πρόγραμμα Γέφυρα, τονίζοντας πως έχουν υποβληθεί 137.073 αιτήσεις.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπογράμμισε πως «πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία μεταξύ αισιοδοξίας και απαισιοδοξίας. Αλλά η κυβέρνηση το παράκανε. Έχετε καταθέσει το πιο αισιόδοξο σενάριο. Καταλαβαίνω γιατί το κάνατε αλλά κάνατε λάθος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v