Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Πάρτε πίσω τη ρύθμιση για τα 2 εκατ. στα ΜΜΕ

«Εμφανίζεστε σαν τον τοκογλύφο. Δώσατε λεφτά για να τα πάρετε πίσω σε ψέμα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Δώστε τα στο ΕΣΥ». «Τι φοβάστε για τη Συμφωνία των Πρεσπών αφού τη λέτε τώρα ιστορική;» συμπλήρωσε.

Τσίπρας: Πάρτε πίσω τη ρύθμιση για τα 2 εκατ. στα ΜΜΕ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την απόφαση να δοθούν πρόσθετα χρήματα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στο πλαίσιο της καμπάνιας για το κορωνοϊό εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Όπως είπε, θα δοθούν δύο εκατομμύρια για την προβολή μηνυμάτων που τα μέσα ενημέρωσης έχουν την υποχρέωση, σύμφωνα με το νόμο, να προβάλλουν δωρεάν.

«Εμφανίζεστε σαν τον τοκογλύφο, σε μια περίοδο που τα κανάλια όντως αντιμετωπίζουν, όπως οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, προβλήματα. Να τους δώσετε λεφτά για να τα πάρετε πίσω σε ψέμα, προπαγάνδα και συκοφάντηση όσων σας κάνουν κριτική», σημείωσε χαρακτηριστικά. Συνέχισε λέγοντας «σπεύδετε τώρα που βλέπετε την οργή για την ανικανότητά σας να φουντώνει, να δώσετε λεφτά στα κανάλια για να διαστρεβλώσουν και να συσκοτίσουν την πραγματικότητα».

«Πάρτε το πίσω», είπε προς την κυβέρνηση, αναφορικά με το κονδύλι των δύο εκατομμυρίων που πρόκειται να δοθεί στα κανάλια. Απευθυνόμενος στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας σημείωσε:

«Δώστε τα λεφτά αυτά στο ΕΣΥ. Δώστε τα στους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας. Δεν θα σας σώσουν δύο εκατομμύρια. Μη γίνεστε συνένοχοι μιας κυβέρνησης που θέλει να μετατρέψει τη χώρα στο πεδίο της ενημέρωσης σε Ουγγαρία του Όρμπαν. Είναι σημαντικότερο ζήτημα η αξιοπρέπεια και η αξιοπιστία από ορισμένες χιλιάδες ευρώ».

Παράλληλα αναφέρθηκε στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και στις επιμέρους συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία που θα πρέπει να περάσουν από τη Βουλή (και οι οποίες προς το παρόν έχουν παγώσει). «Για να μη λέτε ότι είμαι σε όλα σκληρός και αγενής μαζί σας, να συγχαρώ την κυβέρνηση και τον κύριο Μητσοτάκη προσωπικά για το κοινό ανακοινωθέν που έβγαλε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών με τον Αμερικανό ομόλογό του, που αναρτήθηκε αμετάφραστο στο επίσημο σάιτ του ΥΠΕΞ. Και χαιρετίζουν μαζί, τόσο η ελληνική όσο και η αμερικανική κυβέρνηση, την ιστορική -όπως λένε -Συμφωνία των Πρεσπών» σημείωσε.

Συνέχισε λέγοντας «τώρα που συμφωνούμε λοιπόν ότι η Συμφωνία είναι ιστορική, φέρτε κύριοι της συμπολίτευσης να κυρώσουμε και τις επιμέρους συμφωνίες. Τι κρύβεστε; Τι φοβάστε;» για να προσθέσει «μία ψυχή που είναι να βγει, ας βγει. Σας περιμένουμε». Όπως έχει πει, αναμένει «158 συγγνώμες», αναφερόμενος στις γαλάζιες ψήφους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα προβλήματα από το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός». Όπως είπε, «η Καρδίτσα πνίγηκε και ο κ. Μητσοτάκης πήγε μετά από έξι ημέρες, καθυστερημένα και σαν τον κλέφτη» και προσέθεσε «αλλά τους υπαίτιους της καταστροφής τούς έκρυψε κάτω από τις γενναίες φτερούγες του. Τον εδώ και πάνω από δέκα χρόνια Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, όσο και τον Δήμαρχο της Καρδίτσας και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας».

Συνέχισε τις αναφορές για την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές που χτυπήθηκαν από τον «Ιανό», λέγοντας πως «μόλις πριν λίγο πληροφορήθηκα ότι δικαστικοί επιμελητές επιδίδουν πράξεις κατάσχεσης και διαταγές πληρωμής στους πληγέντες κατοίκους της Καρδίτσας. Αλήθεια, πόσο δύσκολο ήταν να προβλέψει η κυβέρνηση την αναστολή των υποχρεώσεων των ανθρώπων αυτών απέναντι σε κάθε οφειλέτη, για ένα εύλογο χρονικό διάστημα;».

Από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε τα πυρά στην κυβέρνηση λέγοντας πως και στη διαχείριση της πανδημίας υπάρχει «ο ίδιος κυνισμός και η ίδια αδιαφορία». Όπως είπε, ο πρωθυπουργός «βγήκε να κάνει ένα διάγγελμα πριν φύγει για τριήμερο στην Τήνο, να μας πει ότι αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, θα φταίνε οι πολίτες. Ο ίδιος δεν θα έχει καμία ευθύνη».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν δίνει χρήματα για προσλήψεις στα σχολεία, δεν προσλαμβάνει μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές, δεν έχει καμία μέριμνα για αύξηση δρομολογίων στα μέσα μεταφοράς. «Και πάλι σκέφτεστε το κέρδος κάποιων ιδιωτών», είπε.

Παράλληλα μίλησε για συκοφάντηση των πολιτών, λέγοντας πως «έχετε βρει τον φταίχτη για τα πάντα. Είναι οι πολίτες και κυρίως οι νέοι». Όπως είπε, «όλες οι χώρες της ΕΕ λαμβάνουν άμεση δράση για να ανακόψουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας και εσείς τι κάνετε; Βρίζετε τους νέους και κλείνετε τα περίπτερα». Για να επισημάνει πως «έχετε μετατρέψει τη διαχείριση της πανδημίας σε blame game. Θέλετε να στρέψετε το ένα κομμάτι της κοινωνίας απέναντι στο άλλο».

Στ. Πέτσας: Θέλουμε να ενημερώσουμε, όχι να χειραγωγήσουμε  

Στα σφόδρα πυρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τα δυο εκατομμύρια που θα δοθούν στα κανάλια απάντησε στη Βουλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. «Χρειάζεται μια επαγγελματική εκστρατεία ενημέρωσης για τον κορωνοϊό. Η πρώτη καμπάνια έδειξε ότι έσωσε ζωές» είπε και προσέθεσε «εμείς θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες, δεν θέλουμε να χειραγωγήσουμε, θέλουμε να σώσουμε ζωές».

Η αναφορά του κ. Τσίπρα σε Όρμπαν προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, που σημείωσε: “Ποιος μιλάει για Όρμπαν; Αυτός που έψαχνε να βρει μπροστινούς για τον Καλογρίτσα για να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας;”.

Παράλληλα είπε πως το ποσό των 2 εκατομμύρια ευρώ που θα δοθεί στα κανάλια αντιστοιχεί στο 0,029% του πακέτου των 6,8 δισεκατομμυριων ευρώ το οποίο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για τη στήριξη της οικονομίας από τη Θεσσαλονίκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v