Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απορρίπτει η κυβέρνηση μέτρα για τους άνω των 65 ετών

Υπάρχει λίστα με μέτρα περιορισμού των κρουσμάτων κορωνοϊού τα οποία θα ενεργοποιηθούν, αν το απαιτήσουν οι περιστάσεις, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απορρίπτει η κυβέρνηση μέτρα για τους άνω των 65 ετών

Δεν θα υπάρξουν μέτρα που θα αφορούν συγκεκριμένα τις ηλικίες άνω των 65 ετών, ξεκαθάρισε ο Στέλιος Πέτσας, ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες. Όπως είπε, ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει και έχει λάβει μια λίστα μέτρων, τα οποία μπορεί να ξεδιπλωθούν ανάλογα με τις εξελίξεις.

Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για «πολύ καλή συμμόρφωση των Ελλήνων πολιτών στα μέτρα που έχουν ληφθεί» και σημείωσε πως «δεν θέλουμε να φέρουμε κανέναν απέναντι. Όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε την κρίση».

Τόνισε, δε, την ανάγκη εγρήγορσης και προσπάθειας βελτίωσης της εικόνας, προσθέτοντας ότι υπάρχει μια «δυναμική στρατηγική της κυβέρνησης απέναντι στον κορωνοϊό». Ήδη, δήλωσε, προχωρά στην αξιοποίηση ξενοδοχείων καραντίνας, ενώ προετοιμάζεται για την αντιμετώπιση των εποχικών ιώσεων, ιδίως της γρίπης.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ αντανακλά τον κομβικό ρόλο της Θεσσαλονίκης ως αναπτυξιακού κέντρου για τα Βαλκάνια, καθώς και της Σούδας σε ό,τι αφορά τους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Αναδεικνύεται επίσης το ειδικό βάρος της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή».

Υπογράμμισε μάλιστα ότι «ίσως να περνάμε την καλύτερη περίοδο σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια», με την επίσκεψη του κ. Πομπέο να «υπογραμμίζει την αναβαπτισμένη ελληνοαμερικανική στρατηγική σχέση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v