Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντιπαράθεση Χαρδαλιά-Ραγκούση για τα πεπραγμένα της πολιτικής προστασίας

Για προσπάθεια να θολώσουν τα νερά με αβάσιμες κατηγορίες έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. «Μοναδικό κυβερνητικό σχέδιο, η παραποίηση της πραγματικότητας», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιπαράθεση Χαρδαλιά-Ραγκούση για τα πεπραγμένα της πολιτικής προστασίας

Αντιπαράθεση προκάλεσε στη Βουλή ο τρόπος αντιμετώπισης από την κυβέρνηση έκτακτων περιστατικών (π.χ. οι καταστροφές μετά την κακοκαιρία), αλλά και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον κορωνοϊό. Κατά την τοποθέτησή του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε πως έχει φανεί ότι ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί και σημείωσε πως γίνεται προσπάθεια να «θολώσουν τα νερά» και να αποκομίσουν κάποιοι μικροκομματικά οφέλη με αβάσιμες κατηγορίες.

Όσον αφορά στην Εύβοια και στο ότι δεν είχαν σταλεί μηνύματα από το 112, σημείωσε πως «δεν είχαμε καμιά επίσημη ενημέρωση ή προειδοποίηση για ακραίο επικίνδυνο φαινόμενο. Ουδείς το προέβλεψε. Ουδείς μάς προειδοποίησε. Ποτέ δεν εκδόθηκε από την ΕΜΥ δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, αλλά μόνο ένα δελτίο επιδείνωσης καιρού».

Σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα που είχαν ληφθεί το καλοκαίρι στην Πάρο και στην Αντίπαρο, ο υφυπουργός παρουσίασε στοιχεία για τον αριθμό των κρουσμάτων στις αρχές Αυγούστου. Όπως είπε, από τις 31 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου υπήρχαν 17 άτομα στο νησί (κάτοικοι και εργαζόμενοι) θετικά στον ιό και αλλά 33 κρούσματα σε όλη τη χώρα που συνδέονταν με επίσκεψη στην Πάρο. Ωστόσο στις 12 Αυγούστου υπήρξαν 23 περιστατικά ατόμων που νόσησαν και είχαν βρεθεί στο νησί, ενώ ανάλογη ήταν η κατάσταση και την επόμενη ημέρα. Για τον σκοπό αυτό αποφασίστηκαν και τα περιοριστικά μέτρα.

«Μοναδικό κυβερνητικό σχέδιο, η παραποίηση της πραγματικότητας και η απόκρυψη της αλήθειας», σημείωσε στην τοποθέτησή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης. Όπως είπε, «στις τρεις κρίσιμες δοκιμασίες εφέτος, η πολιτική προστασία αποδείχτηκε ανήμπορη και υπόλογη» και αναφέρθηκε στις καταστροφές στην Εύβοια, στη φωτιά στις Μυκήνες και στην Καρδίτσα, που δέχθηκε και το ισχυρότερο χτύπημα από τον «Ιανό».

Παράλληλα ο Γιάννης Ραγκούσης αναφέρθηκε στην Πάρο και στην Αντίπαρο, όπου το καλοκαίρι είχαν ληφθεί μέτρα λόγω αυξημένου αριθμού κρουσμάτων. Μεταξύ άλλων σημείωσε πως «αποκρύπτοντας αυτά τα στοιχεία κάνατε πολύ μεγαλύτερο κακό, καταστρέψατε τον τουρισμό, την οικονομία αυτών των νησιών και το χειρότερο: τότε βάλατε τις βάσεις για να ζει αυτή τη δραματική εξέλιξη σε σχέση με το β’ κύμα της πανδημίας αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v