Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρυσοχοΐδης: Αδιαμφισβήτητη ανάγκη η ενίσχυση του φράχτη στον Έβρο

Από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 28 Μαρτίου, 59.000 άτομα προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα στην περιοχή.

Χρυσοχοΐδης: Αδιαμφισβήτητη ανάγκη η ενίσχυση του φράχτη στον Έβρο

Στην ενίσχυση του υπάρχοντος φράχτη στον Έβρο αλλά και στην επέκτασή του -με την κατασκευή νέου τμήματος- αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Μιλώντας στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης σημείωσε πως ακόμα υφίστανται απόπειρες εισόδου και ορισμένες ημέρες επιχειρείται μαζική είσοδος, που αποτρέπεται. Σημείωσε δε πως από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 28 Μαρτίου, 59.000 άτομα προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα στην περιοχή.

Αναφερόμενος στο νέο φράχτη σημείωσε πως θα είναι προσαρμοσμένος στα δεδομένα της περιοχής και θα λειτουργήσει και ως αντιπλημμυρικό έργο. Μεταξύ άλλων παρουσίασε τεχνικές λεπτομερείς για τον τρόπο κατασκευής και τα υλικά, ενώ σημείωσε πως ο χαρακτήρας του θα είναι αμυντικός. Το έργο θα ολοκληρωθεί σε οκτώ μήνες και το σχέδιο θα υλοποιείται τμηματικά.

Παράλληλα ο υπουργός τόνισε πως γίνονται έργα επισκευής και του υπάρχοντος φράχτη, ο οποίος ενισχύεται με νέα υλικά. Όπως είπε, «οφείλουμε να θωρακίσουμε τη χώρα», ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας στην εποχή του κορωνοϊού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v