Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Να ενημερώσει σήμερα τη Βουλή ο πρωθυπουργός για ελληνοτουρκικά

Στα εθνικά θέματα αναφέρθηκε στην Ολομέλεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Τι μήνυμα στέλνει η κυβέρνηση όταν την ώρα της κρίσης συνεδριάζει η Βουλή για να βαθύνει το διχασμό» υπογράμμισε.

Τσίπρας: Να ενημερώσει σήμερα τη Βουλή ο πρωθυπουργός για ελληνοτουρκικά

Με αναφορές στα εθνικά θέματα και σφοδρά πυρά στην κυβέρνηση πως «την ώρα της κρίσης» συνεδριάζει η Βουλή για «να βαθύνει το διχασμό» ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε o πρωθυπουργός «πρέπει να έρθει στη Βουλή για να ενημερώσει, να συγκαλέσει το ΚΥΣΕΑ και να ζητήσει έκτακτη σύγκληση εκ νέου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προκειμένου να αποφασιστούν έστω και εκ των υστέρων κυρώσεις στην Τουρκία για τη διαρκή και επαναλαμβανόμενη προκλητική συμπεριφορά παραβίασης του διεθνούς δικαίου».

«Τι μήνυμα στέλνει σήμερα η Αθήνα όταν την ώρα της κρίσης, η Βουλή συνεδριάζει για να βαθύνει το διχασμό που προκαλεί η εκδικητική εμμονή σας;» σημείωσε προς την κυβερνητική πτέρυγα, αναφερόμενος στη σημερινή συνεδρίαση για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Συνέχισε λέγοντας πως «δεν είναι μια οποιαδήποτε Τετάρτη» κάνοντας αναφορά στις κινήσεις του τουρκικού στόλου στο Νότιο- Ανατολικό Αιγαίο. Προσέθεσε “και εσείς εδώ κάνετε σαν να μη συμβαίνει τίποτα και συνεχίζετε απτόητοι το θεάρεστο έργο σας. Να δικάσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Και να διχάσετε τον ελληνικό λαό”

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας «αλήθεια ποιο μήνυμα στέλνετε στην άλλη πλευρά με αυτή την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά ; Δεν έχετε καταλάβει ότι τα πράγματα είναι κρίσιμα ; Ότι η Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο δε χωρά κανέναν εφησυχασμό». Συνέχισε λέγοντας πως «απαιτείται σχέδιο, όχι πυροτεχνήματα. Απαιτείται άμεση δράση, όχι αργά αντανακλαστικά. Απαιτείται κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων συμμαχιών, όχι παρακάλια. Μα πάνω απ’ όλα απαιτείται ενότητα».

Για να προσθέσει «την ενότητα τη διασφαλίζει πρωτίστως η ηγεσία της χώρας. Στην πράξη. Με έργα. Ποια ενότητα επικαλείται ο κύριος Μητσοτάκης όταν ενάμισι μήνα τώρα έχετε ξεκινήσει το γαϊτανάκι της σπίλωσης των πολιτικών σας αντιπάλων; Ποια ενότητα όταν έχετε οδηγήσει με σχέδιο τη πολιτική ζωή του τόπου στο βούρκο. Με τις κασέτες, με τις παράνομες παρακολουθήσεις των πολιτικών σας αντιπάλων. Με τους φακέλους -που τους κρατούσατε στα συρτάρια για να τους αναδείξετε σε μια στιγμή που θα αισθάνεστε πολιτική αδυναμία - για να πλήξουν όταν εσείς θα επιλέξετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους, με ύπουλα και υποχθόνια μέσα ; Και τώρα μιλάτε για ενότητα ; Μέχρι και τη τραγωδία στο Μάτι ανασύρατε, προχθές μόλις, δύο χρόνια μετά, για να σπιλώσετε τη γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς κανένα στοιχείο. Με παράνομες ηχογραφήσεις διαλόγων. Τις οποίες υιοθετήσατε. Αλά καρτ βεβαια. Είναι ντροπή σας»

Από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως πρέπει να έρθει στη Βουλή ο κύριος Μητσοτάκης προκειμένου να ενημερώσει το λαό για το σχέδιο της χώρας , ώστε να αποτραπεί η σχεδιαζόμενα παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Τόνισε δε «δεν είναι η πρώτη φορά που Αγκυρα στέλνει ερευνητικό στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα. Έστειλε και το 2018, τον Οκτώβρη. Άλλα η χώρα είχε σχέδιο αντιμετώπισης. Οι ένοπλες δυνάμεις κινήθηκαν έγκαιρα. Και οι έρευνες απετράπησαν. Προστατεύσαμε ως οφείλαμε τα κυριαρχικά μς δικαιώματα. Θεωρώ αυτονόητο ότι το ίδιο σχέδιο υπάρχει και σήμερα. Και περιμένουμε ο κύριος Μητσοτάκης να το θέσει σε εφαρμογή. Και να ενημερώσει για αυτό την εθνική αντιπροσωπεία»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v