Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κριτική  στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις από Χ. Καστανίδη

Το Κίνημα Αλλαγής λέει «ναι» επί της αρχής, ωστόσο τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε, σύμφωνα με πληροφορίες, προβληματισμός από στελέχη του.

Κριτική  στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις από Χ. Καστανίδη

Σε υψηλούς τόνους ήταν η κριτική του Χάρη Καστανίδη στο νομοσχέδιο για τις πορείες. Το Κίνημα Αλλαγής λέει  «ναι» επί της αρχής, ωστόσο τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε, σύμφωνα με πληροφορίες, προβληματισμός από στελέχη του. Τα φώτα τώρα στρέφονται στην  ψηφοφορία και στο αν θα υπάρξουν εκπλήξεις.

Μιλώντας στην Ολομέλεια ο Χ. Καστανίδης σημείωσε πως: «υπάρχει ένα μείζον πολιτικό θέμα που αφορά στην κυβέρνηση. Για πρώτη φορά θεσμοποιήθηκε με το Σύνταγμα του 1975  ως αποφασιστικός λειτουργικός παράγοντας της Δημοκρατίας  το πολιτικό κόμμα. Αυτό  ουδέποτε στον κύκλο της μεταπολίτευσης αμφισβητήθηκε. Το κάνετε εσείς διότι προβλέπετε ότι οι συγκεντρώσεις πολιτικών κομμάτων υπάγονται στις απαγορεύσεις, στους περιορισμούς σας και στις δεσμεύσεις περιορισμού αστικών υπευθύνων. Ο συντηρητικός αλλά ευπατρίδης κύριος Δένδιας όταν υπέγραφε το προεδρικό διάταγμα  120 του 2013 πρόσεξε θεσμικά». 

Ακολούθησε τότε ο εξής διάλογος: 

Οδ. Κωντανταντινόπουλος (προεδρεύων της συνεδρίασης) : Κύριε συνάδελφοι έχουμε φτάσει στα 10 λεπτά.

Χ. Καστανίδης: είπε επιβάλλω περιορισμούς... τελειώνω κύριε πρόεδρε. 

Οδ. Κωντανταντινόπουλος: Θα σας επικαλούνται  όλοι μετά 

Χ. Καστανίδης: Ελπίζω να με επικαλούνται για άλλους λόγους.

Οδ. Κωντανταντινόπουλος: Για το χρόνο θα σας επικαλούνται 

Χ. Καστανίδης: Ελπίζω να με επικαλούνται για άλλους λόγους ....είπε λοιπόν ο ευπατρίδης κύριος Δένδιας επιβάλλω περιορισμούς στις συγκεντρώσεις αλλά εξαιρώ των ρυθμίσεων τα πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή, τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις επετειακές εκδηλώσεις. 

Συνέχιζε απευθυνόμενος στην κυβερνητική πτέρυγα «εσείς επιμένετε, αμφισβητώντας την λειτουργία του Δημοκρατικού πολιτεύματος και των πολιτικών θεσμών μεταξύ των οποίων είναι το πολιτικό κόμμα. Αμφισβητείτε τον σκληρό πυρήνα του Συντάγματος. Είστε παρά πολύ μακριά από τη δημοκρατική αντίληψη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v