Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δ. Παπαγγελόπουλος: Ζητά κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τον Α. Σαμαρά

«Από την ενώπιόν σας διαδικασία αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο Ρασπούτιν υπήρχε μόνο στη διεστραμμένη σκέψη της κυρίας Ράικου», σημείωσε στην προανακριτική. «Μπροστά σας ξετυλίχθηκαν τρία σκάνδαλα, όπως είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω από τη δικογραφία».

Δ. Παπαγγελόπουλος: Ζητά κατ αντιπαράσταση εξέταση με τον Α. Σαμαρά

«Η δίωξή μου είναι προαποφασισμένη, όπως προαναγγέλλει μερίδα του Τύπου», φέρεται να είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Ξεκινώντας τη σημερινή κατάθεσή του στην Προανακριτική επιτροπή, εξαπέλυσε εκ νέου πυρά για τη διαδικασία.

Παράλληλα ο κ. Παπαγγελόπουλος φέρεται να είπε «ο κ. Πλεύρης είναι δικηγόρος του μηνυτή μου (αναφέρεται στον κ. Σαμαρά) και δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί. Ξέρετε ότι δεν μπορείτε να με καταδικάσετε αλλά μόνο να με παραπέμψετε στη Δικαιοσύνη, γιατί έτσι νομίζετε ότι θα ξεπλύνετε τα σκάνδαλά σας». Για να επισημάνει, «η εγκληματική συμμορία που προσπαθεί να συγκαλύψει τα σκάνδαλα, προσπαθεί να φιμώσει ουσιώδεις μάρτυρες. Φιμώνετε τον Τύπο και τους δημοσιογράφους, φιμώνετε την αλήθεια».

«Επιμένουμε στην κλήτευση βασικών μαρτύρων όπως οι εισαγγελείς Ζαγοραίος και Καλούδης, οι οποίοι είναι ουσιώδεις μάρτυρες. Επαναλαμβάνουμε, για μία ακόμη φορά, ότι πρέπει να κληθεί ο μηνυτής μας, ο κ. Σαμαράς. Και για κατ' αντιπαράσταση εξέταση», ανέφερε ο κ. Τσοβόλας. Ο συνήγορος του κ. Παπαγγελόπουλου είπε ακόμη ότι πρέπει να κληθούν για να καταθέσουν η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου και ο εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης. «Θα ξεχάσουμε τα νομικά εδώ μέσα; Ποια διάταξη προβλέπει ότι δεν μπορούν να κληθούν ως μάρτυρες; Η εξέταση του μάρτυρα δεν είναι ανακριτική πράξη», τόνισε ο κ. Τσοβόλας, σημειώνοντας ότι κατέθεσε ως μάρτυρας ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή.

Να σημειωθεί πως στην επιτροπή έστειλε επιστολή η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου. Η κα Παπαδάκου αναφέρει ότι το περιεχόμενο της γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου αποκαθιστά τη νομιμότητα, «σε καμία περίπτωση, όμως, δεν αποκαθιστά τη δημοσιογραφική και προσωπική μου τιμή και υπόληψη, ένα από τα πολυτιμότερα στοιχεία της πορείας μου».

«Σας ζητώ να με καλέσετε ως μάρτυρα για να πω την αλήθεια. Μπροστά σας ξετυλίχθηκαν τρία σκάνδαλα, όπως είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω από μια πρόχειρη ανάγνωση της δικογραφίας που μου παραδώσατε. Μπορώ να βοηθήσω ουσιαστικά με στοιχεία στην ανεύρεση της αλήθειας και στην αποκάλυψη των υπαιτίων. Διερευνήστε τα, στέλνοντας στον Εισαγγελέα τα αντίστοιχα έγγραφα ή τις καταθέσεις που διαθέτετε», αναφέρει μεταξύ άλλων.

O Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είπε: «Οι ρυθμοί για την ανάγνωση του υλικού είναι εξαντλητικοί. Για οποιονδήποτε, αλλά και ιδίως για μένα, λόγω υγείας και ηλικίας. Δεν μπορώ να δεσμεύσω τους κληρονόμους μου να στραφούν εναντίον σας. Ξενυχτώ, διαβάζω μερόνυχτα. Όταν έρχεται κάποιο έγγραφο, θα ήθελα να έχω τον αναγκαίο χρόνο για να το διαβάσω. Από την ενώπιόν σας διαδικασία αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο Ρασπούτιν υπήρχε μόνο στη διεστραμμένη σκέψη της κυρίας Ράικου».

Συνέχισε λέγοντας , σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, «υπάρχει μια ταινία που ένας αρχηγός Αράβων σκοτώθηκε και ωστόσο τον έβαλαν πάνω σε ένα άλογο και τον πήγαν στη μάχη. Έτσι θα έρθω κι εγώ εδώ να καταθέσω, σαν τον Ελ Σιντ. Ολα αυτά τα λέω γιατί ξενυχτάω για να διαβάσω. Και ο κ. Τσοβόλας, πιο ακμαίος είναι από μένα, αλλά έτσι όπως πάτε, θα μας εξοντώνετε και τους δύο. Γι’ αυτόν θα μείνει πίσω η κόρη του να τον υπερασπισθεί».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είπε «είναι απειλή αν πω ότι θα στραφώ εναντίον οποιουδήποτε υπεύθυνου για ποινικές και αστικές ευθύνες του; Κύριε Μαρκόπουλε, αναφέρομαι σε εσάς προσωπικά, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σας. Είναι απειλή η επίκληση των δικαιωμάτων μου και των έννομων συνεπειών αυτών που δεν τηρούν το νόμο; Αυτό είναι απειλή; Επικαλούμαι τα δικαιώματά μου». Για να προσθέσει, «διαπίστωσα μια προφανή σπουδή να εμφανιστεί ότι σας απείλησα. Μήπως έγινε αυτό επειδή αντιλαμβάνεστε τις συνεχείς καταστρατηγήσεις του νόμου και των δικαιωμάτων μου; Μήπως ανησυχείτε; Μήπως απειλείστε από τις συνέπειες των πράξεών σας;».

Συνεχίζοντας την κατάθεση του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε πως η κατάθεση του κυρίου Μιωνή δόθηκε για αντικείμενο και πράξεις που δεν περιέχονταν στην απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής και που δεν ήταν ερευνητέα βάσει αυτής της απόφασης.

Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές, τόνισε πως «σε αυτή την αίθουσα ήταν η έκθεση του Ρήγα και είναι συμβολικό. Όπως ο Πασάς στραγγάλισε τον Ρήγα, εσείς θέλετε να στραγγαλίσετε την αλήθεια. Αλλά ο Θούριος της αλήθειας θα μείνει. Διάβασα τις διαρροές που κάνατε στον Τύπο. Όταν αναφέρομαι σε Νυρεμβέργη και Ναζισμό αισθάνονται στη Νέα Δημοκρατία ότι τους απειλώ; Έχουν τη μύγα και μυγιάζονται».

Σύμφωνα με πληροφορίες επεσήμανε πως «το μόνο άδικημα που εντοπίστηκε στην Επιτροπή σας είναι η ζωοκλοπή» και ανέφερε πως «η κυρία Ράικου, η κυρία Τσατάνη και λοιποί πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη. Επίσης και της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Τόσες βρωμιές και ακαθαρσίες σε βάρος μου».

Στη συνέχεια φέρεται να είπε προς τα μέλη της επιτροπής πως αν δεχθήκατε την εξαίρεση των κύριων Πολάκη και Τζανακόπουλου για δηλώσεις που έκαναν τότε θα έπρεπε να εξαιρεθούν και μέλη της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής για δηλώσεις. Απευθυνόμενος στον «γαλάζιο» βουλευτή Θάνο Πλεύρη σημείωσε πως «υπάρχει θέμα μεροληψίας», καθώς όπως είπε ήταν συνήγορος του κυρίου Σαμαρά.

Πηγές ΝΔ: Αναμασά τις ακυρότητες 

Σύμφωνα με «γαλάζιες» πηγές ο κ. Παπαγγελόπουλος «επειδή δεν έχει να πει τίποτα αναμασά τις ακυρότητες. Μιλά επί ώρες δίχως να μπει στην ουσία κι εκτοξεύοντας άμεσες κι έμμεσες απειλές κατά πάντων δίχως όμως στοιχεία. Άσφαιρη η πρώτη ημέρα και χαμένη σε έναν ανούσιο βερμπαλισμό».

Παράλληλα οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν πως καταρρίπτεται ο μύθος πως κ. Παπαγγελόπουλος ήταν «καραμανλικός» και «νεοδημοκράτης», καθώς φέρεται να είπε πως δεν ήταν άνθρωπος του κ. Καραμανλή. «Ήμουν άνθρωπος της πατρίδας. Δεν ήμουν Νέα Δημοκρατία» σημείωσε, σύμφωνα με όσα λένε «γαλάζιες» πηγές.

Κύκλοι του Κινήματος Αλλαγής

Την ίδια στιγμή πηγές του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνουν «κατανόηση για έναν πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη κι όταν παραληρεί, γιατί εξετάζεται ως ύποπτος για κακουργήματα και πλημμελήματα. Καμμία κατανόηση όμως όταν απειλεί. Κατάντια».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v