Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προανακριτική: Μέχρι την Τετάρτη η απόφαση για τις ενστάσεις του Δ. Παπαγγελόπουλου

“Πλυντήριο σκανδάλων η Προανακριτική” σημείωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης. Για απώλεια της ψυχραιμίας κατηγορούν τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο “γαλάζιες” πηγές.

Προανακριτική: Μέχρι την Τετάρτη η απόφαση για τις ενστάσεις του Δ. Παπαγγελόπουλου

Ανέβηκε το θερμόμετρο στη σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής επιτροπής, με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να καταγγέλλει βιασύνη της Προανακριτικής Επιτροπής και να σημειώνει πως δεν είχε επαρκή χρόνο να μελετήσει τα σχετικά έγγραφα. Τελικά αποφασίστηκε να εξεταστούν οι ενστάσεις και το θέμα να συζητηθεί εκ νέου την Τετάρτη.

Από το ΣΥΡΙΖΑ ο Σπ.Λάππας εισηγήθηκε να δώσει η Προανακριτική επιτροπή προθεσμία στον Δ.Παπαγγελόπουλο, γιατί είναι πολύ μεγάλος ο όγκος των εγγράφων. Ωστόσο από τη Νέα Δημοκρατία ο Θάνος Πλεύρης φέρεται να απάντησε πως η διαμαρτυρία του Δ. Παπαγγελόπουλου είναι προσβολή προς την διαδικασία που έχει ακολουθηθεί. Όπως είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός είχε πρόσβαση σε όλα τα έγγραφα από την αρχή της διαδικασίας. Το λόγο πήρε από την αξιωματική αντιπολίτευση ο Γ. Ραγκούσης που έθεσε το ερώτημα ποιοι θα κληθούν ως ύποπτοι, και ο Θ. Πλεύρης επεσήμανε ότι αναμένεται η σχετική απάντηση από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής (για το αν θα κληθούν μη πολιτικά πρόσωπα).

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δ. Τσοβόλας, συνήγορος του πρώην αναπληρωτή υπουργού, τόνισε πως δεν είναι σοβαρή η διαδικασία και επεσήμανε πως “μας στείλατε την Πέμπτη και την Παρασκευή χιλιάδες έγγραφα και 2 ημέρες μετά καλούμαστε εδώ”. Συνέχισε απευθυνόμενος στον Θ. Πλεύρη “είστε νομικός, θα μπορούσατε να υπερασπιστείτε τον ύποπτο, όταν σας δίνονται χίλιες σελίδες μόνο την Παρασκευή;” και φέρεται να είπε “υποτίθεται ότι είσαστε εισαγγελείς, μήπως τελικά εσείς είστε ύποπτοι ότι παραβιάζετε το νόμο;”, με τον γαλάζιο βουλευτή να απαντά- σύμφωνα με πληροφορίες- να μας κάνετε μήνυση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δ. Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε το γαλάζιο βουλευτή “αλαζόνα” και φέρεται να είπε “ντρέπομαι όμως για έναν νέο άνθρωπο ότι είναι τόσο ψεύτης. Που είναι γραμμένα αυτά τα νομικά που επικαλείται; Έχετε πάρει τον κακό δρόμο. Θυμηθείτε τη Νυρεμβέργη που κάποιοι για να δικαιολογήσουν τα εγκλήματα τους, επικαλούνταν τις εντολές των ανωτέρων τους αλλά δεν γλίτωσαν από την καταδίκη”. Η ένταση χτύπησε “κόκκινο”, καθώς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας φέρονται να είπαν πως “μας απειλεί”.

Τελικά ο πρόεδρος της επιτροπής Ιωάννης Μπούγας εισηγήθηκε να δοθεί προθεσμία μέχρι να βγει η θέση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής (που μεταξύ άλλων εξετάζει και αν μπορούν να καταθέσουν μη πολιτικά πρόσωπα).

Δ. Παπαγγελόπουλος: Εγώ θα ξενυχτήσω στο διάβασμα και αυτοί από αγωνία και τρόμο

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτηρίζει πλυντήριο σκανδάλων την Προανακριτική επιτροπή, λέγοντας πως “εγώ θα ξενυχτήσω στο διάβασμα και αυτοί από αγωνία και τρόμο” Συνέχισε αναφέροντας πως “βιάζονται οι άνθρωποι. Δεν είναι διαδικασία ποινική αυτή. Δεν έχει ξαναγίνει πουθενά στον κόσμο”. Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα προσφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο - με αφορμή αναφορά που είχε κάνει σε απόφαση του δικαστηρίου για τον Οτσαλάν- σημείωσε πως “δεν ξέρω τι θα κάνω. Πάνε να με στραγγαλίσουν. Αλλά τελικά δεν είναι στραγγαλισμός είναι το πλυντήριο των σκανδάλων”.

Γαλάζιες πηγές: Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος θα ερωτηθεί για όλα όσα ακούστηκαν κι αποκαλύφθηκαν εις βάρος του

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας τονίζουν πως "ο Δημητρης Παπαγγελόπουλος έχει χάσει την ψυχραιμία του και επιδιώκει χειραγώγηση των βουλευτών με στόχο δια του εκφοβισμού να πέσει στα ...μαλακά. Δεν θα τα καταφέρει. Θα ερωτηθεί για όλα όσα ακούστηκαν κι αποκαλύφθηκαν εις βάρος του τους εννέα αυτούς μήνες".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v