Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Συντηρητική στροφή το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Κριτική στην κυβέρνηση από τον Αλέξη Τσίπρα για fake προσήλωση στην αριστεία. Τάχθηκε υπέρ μιας εθνικής στρατηγικής στα εθνικά θέματα.

Τσίπρας: Συντηρητική στροφή το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Πυρά στην κυβέρνηση για την ασκούμενη πολιτική στην Παιδεία εξαπέλυσε α ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο ως “συντηρητική στροφή”. Απευθυνόμενος στην κυβερνητική πτέρυγα τόνισε πως “το σχέδιο σας για την Παιδεία είναι μια μίξη παρωχημένου ελιτισμού και συντηρητισμού” και προσέθεσε “νομοθετείτε για την παιδεία με το μυαλό σας στην τσέπη των σχολαρχών και των ιδιοκτητών και στο βούρδουλα των παλιών γυμνασιαρχών”.

Από το βήμα της Βουλής σημείωσε πως επιχειρείται να καλλιεργηθεί μία επίπλαστη εικόνα εκσυγχρονισμού, τονίζοντας η επιστροφή στη διαγωγή κοσμία, στο εξεταστοκεντρικό σύστημα και στις πολυπληθείς αίθουσες διδασκαλίας μόνο εκσυγχρονισμός δεν είναι. Συνέχισε τα πυρά λέγοντας “για τη Νέα Δημοκρατία η Παιδεία είναι μία αρένα ιδιωτικών συμφερόντων και άκρατου ανταγωνισμού.

Μιλώντας στην Ολομέλεια άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για fake προσήλωση στην αριστεία, λέγοντας πως “βγήκε ο γενικός γραμματέας τουρισμού και παραδέχθηκε ότι δεν έχει πτυχίο” και προσέθεσε “θα τον διατηρήσετε στη θέση του; Αν ναι μην ξανάρθετε εδώ να μας κουνήσετε το δάχτυλο για την αριστεία”.

Ξεκινώντας την τοποθέτηση του στην Ολομέλεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο περιστατικό στη Ξάνθη όπου εκπαιδευτικός βρέθηκε θετικός στον ιό με αποτέλεσμα να κλείσουν πέντε δημοτικά σχολεία και να μπουν σε καραντίνα 80 εκπαιδευτικοί. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις ενστάσεις που είχε διατυπώσει η αξιωματική αντιπολίτευση για το άνοιγμα των δημοτικών και μίλησε για ένα αχρείαστο ρίσκο. Μίλησε για βιασύνη επιστροφής σε μία επίπλαστη κανονικότητα, λέγοντας πως αυτό δεν είναι κανονικότητα είναι μία νέα πραγματικότητα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη συμφωνία με την Ιταλία για την ΑΟΖ επισημαίνοντας πως βασίζεται σε συμβιβασμούς, σημείωσε ωστόσο πως “σήμερα αυτοί οι συμβιβασμοί μπορούν να γίνουν αποδεκτοί υπό την προϋπόθεση ότι αυτή η συμφωνία θα ενταχθεί σε μία ευρύτερη στρατηγική”. Παράλληλα επεσήμανε πως πρέπει σήμερα η χώρα να αποκτήσει μία εθνική στρατηγική απέναντι στην Τουρκία και στην παράνομη συμφωνία της με τη Λιβύη.

Κατά την τοποθέτηση στην Ολομέλεια ο Αλέξης Τσίπρας προσέθεσε πως θα πρέπει να υπάρξει εντατικοποίηση της προσπάθειας συμφωνίας για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο και να συνδυαστεί με την επέκταση χωρικών υδάτων στο Ιόνιο ώστε να δοθεί μήνυμα ότι η Ελλάδα αρχίζει να εξασκεί το δικαίωμά της σήμερα στο Ιόνιο και αύριο και στην Κρήτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v