Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόντρα στη Βουλή για την υπόθεση του Βασίλη Δημάκη

η γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου αναφέρθηκε εκ νέου στην υπόθεση του κρατούμενου Β. Δημάκη, λέγοντας ότι δεν του απαγορεύτηκε η πρόσβαση στην εκπαίδευση.Κριτική από τνη αντιπολίτευση

Κόντρα στη Βουλή για την υπόθεση του Βασίλη Δημάκη

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη συνεδρίαση επιτροπής της Βουλής, με κόντρες για μια ευρεία γκάμα θεμάτων. Κατά τη συνεδρίαση η γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου αναφέρθηκε εκ νέου στην υπόθεση του κρατούμενου Β. Δημάκη, λέγοντας ότι δεν του απαγορεύτηκε η πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Παράλληλα σημείωσε “δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα κρατούμενο να λέει ψέματα, να προσβάλλει τους κρατούμενους, να τους εκφοβίζει λέγοντας ότι θα πεθάνουν όλοι σαν τα ποντίκια. Δεν θα επιστρέψουμε σε κανένα κρατούμενο να επιλέγει την φυλακή του και να συνδιαχειρίζεται τις φυλακές μαζί μας” .

Για τους χειρισμούς της δέχθηκε κριτική από κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25), με τη συζήτηση να επεκτείνεται και σε αλλά θέματα που σχετίζονται με την κατάσταση στις φυλακές. Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η η κ. Νικολάου αναρωτήθηκε τι θα γινόταν εάν με τον κορωνοϊό υπήρχε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως δεν είχε κάνει απολυμάνσεις. Μάλιστα αναφέρθηκε στις φυλακές Ναυπλίου, λέγοντας πως πριν λίγο καιρό υπάλληλοι άνοιξαν μια πόρτα που δεν είχε ανοιχτεί επί χρόνια και ξεχύθηκαν πάνω τους 3.000 ποντίκια.

Κριτική στους χειρισμούς που έχουν γίνει άσκησε o Σπύρος Λάππας από το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είπε «στις συμπεριφορές, τις πρακτικές και τις αντιλήψεις της κυρίας Νικολάου θα είμαστε απέναντι» .

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v