Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερχεται νομοθετική ρύθμιση για κάλυψη εισοδήματος των εργαζομένων

Πότε θα νομοθετήσει η κυβέρνηση για τη στήριξη των εργαζομένων που θα τεθούν σε εκ περιτροπής εργασία. Τα μέτρα που λαμβάνονται είναι «έκτακτα, αναγκαία και προσωρινά», είπε ο υπ. Εργασίας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ερχεται νομοθετική ρύθμιση για κάλυψη εισοδήματος των εργαζομένων

Ρύθμιση για να καλυφθούν οι απώλειες που θα έχουν οι εργαζόμενοι από τη μετατροπή των συμβάσεων από πλήρη σε εκ περιτροπής εργασία, θα φέρει μέσα στον Μάιο η κυβέρνηση. Αυτό σημείωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, επισημαίνοντας πως για τον σκοπό αυτό «θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσό από το κοινοτικό πρόγραμμα SURE».

Κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως τα μέτρα που λαμβάνονται είναι «έκτακτα, αναγκαία και προσωρινά». Παράλληλα επεσήμανε πως το προηγούμενο διάστημα φαινόταν η αποκλιμάκωση ανεργίας, ωστόσο, «όλο αυτό ανακόπηκε βίαια και απότομα λόγω της πανδημίας». Σημείωσε πάντως πως το 2021 «θα υπάρξει πλήρης ανατροπή των δυσμενών εξελίξεων στην αγορά εργασίας».

Όσον αφορά στον κατώτατο μισθό, επεσήμανε πως «η μετατόπιση του χρονοδιαγράμματος έγινε γιατί βρεθήκαμε μέσα σε αυτό τον τυφώνα της πανδημίας» και προσέθεσε πως «τίποτα δεν χάνεται. Θα καλυφθεί το χαμένο έδαφος». Σημειώνεται πως η απόφαση για την αύξηση του κατώτατου μισθού πήρε «μετάθεση» για το 2021, λόγω του κορωνοϊού. «Οι εξελίξεις μάς ξεπερνούν, δεν μπορούμε με τα νέα δεδομένα να κάνουμε μετρήσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού το 2020», τόνισε ο Γ. Βρούτσης.

Στο «μέτωπο» του ασφαλιστικού ανακοίνωσε πως μέσα στον Μάιο θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση, με την οποία δεν θα πληρώνουν εισφορές οι συνταξιούχοι με αγροτικό κλήρο και εισόδημα έως 10.000 ευρώ. Όπως εξήγησε ο κ. Βρούτσης, μέχρι 10.000 ευρώ κανείς δεν θα πληρώνει εισφορές, έστω και εάν δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα συνταξιούχος αγρότης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v