Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας για τις ΜΕΘ

«Στόχος είναι να φτάσουμε τις 1.200 κλίνες σε ΜΕΘ, δηλαδή για πρώτη φορά στην ιστορία του νεότερου ελληνικού Κράτους να είμαστε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που είναι 12 κρεβάτια ΜΕΘ για 100.000 πολίτες», είπε ο υπ. Υγείας.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας για τις ΜΕΘ

Από 565 σε 1.017 έχουν αυξηθεί οι κλίνες στις ΜΕΘ, ενώ στόχος είναι να φτάσουν τις 1.200. Αναλυτικά στοιχεία για τα μέτρα που έχουν ληφθεί προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός παρουσίασε στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Όπως είπε, αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει τις 1.017 κλίνες σε ΜΕΘ (840 στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, 145 στις ιδιωτικές κλινικές και 32 στα στρατιωτικά νοσοκομεία). Από αυτές, 352 ήταν κλίνες Covid-19 ( εκ των οποίων οι 349 στα νοσοκομεία του ΕΣΥ) και 67 Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, οι οποίες αναβαθμίστηκαν σε ΜΕΘ.

Ο Β. Κικίλιας συνέχισε επισημαίνοντας πως στόχος είναι «να φτάσουμε τις 1.200 κλίνες σε ΜΕΘ, δηλαδή για πρώτη φορά στην ιστορία του νεότερου ελληνικού Κράτους να είμαστε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που είναι 12 κρεβάτια ΜΕΘ για 100.000 πολίτες».

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι ο σχεδιασμός νέων ΜΕΘ και η λειτουργική αναμόρφωση ήδη υπαρχουσών, σε μια σειρά από νοσοκομεία, όπως το ΚΑΤ, ο Ευαγγελισμός, η Σωτηρία, το Παπανικολάου και τα Πανεπιστημιακά νοσοκομεία Πατρών, Ηρακλείου και Λάρισας. Επιστημονική υπεύθυνη για τη δημιουργία νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας είναι η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ και στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός κα Αναστασία Κοτανίδου, η οποία θα συνεπικουρείται από σημαντικούς επιστήμονες.

Στο «μέτωπο» των προσλήψεων, ο υπουργός επεσήμανε πως υπάρχει ήδη ενίσχυση του προσωπικού κατά 4.150 άτομα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v