Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την επόμενη εβδομάδα συνεχίζεται η κατάθεση της Ξ. Δημητρίου

Στη σημερινή πολύωρη συνεδρίαση υπήρξαν εκ νέου ερωτήματα από μελή της προανακριτικής για το πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο, τους εισαγγελείς Ελένης Ράικου και Ιωάννη Αγγελή και σε μία σειρά άλλων προσώπων.

Την επόμενη εβδομάδα συνεχίζεται η κατάθεση της Ξ. Δημητρίου

Με διαφορετικό τρόπο "βλέπουν" την κατάθεση της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξ. Δημητρίου στην προανακριτική επιτροπή πηγές των κομμάτων. Η ακρόαση θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των συνεδριάσεων της επιτροπής καθώς πλησιάζει η ώρα να παραδώσει το πόρισμα της. Στη σημερινή πολύωρη συνεδρίαση υπήρξαν εκ νέου ερωτήματα από μελή της προανακριτικής για το πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο, τους εισαγγελείς Ελένης Ράικου και Ιωάννη Αγγελή και σε μία σειρά άλλων προσώπων.

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας ανέφεραν πως “ η Ξένη Δημητρίου για πρώτη φορά κατέθεσε ότι ο κ. Αγγελής της εκμυστηρεύτηκε όταν έδωσε την παραίτηση του ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος ήταν πίσω από την στοχοποίηση του και την υπόθεση Novartis. Επιβεβαίωσε δηλαδή ότι ο κ. Αγγελής είχε ενημερώσει την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις ενέργειες του κ. Παπαγγελόπουλο, πράγμα που επιβεβαιώνει πλήρως την θέση του κ. Αγγελή ότι για το Ρασπούτιν – Παπαγγελόπουλο είχαν μιλήσει με την κ. Δημητρίου και άλλα πρόσωπα. Σημειωτέον αμέσως μετά από την παραίτηση και την αναφορά του ονόματος του κ. Παπαγγελόπουλο ορίστηκε συνάντηση μεταξύ των Δημητρίου- Αγγελή - Καλογήρου στο γραφείο του Υπουργού για το δημοσίευμα και τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis. Άρα ήταν σε γνώση όλων ότι ο Αγγελής είχε καταγγείλει την εμπλοκή του κ. Παπαγγελόπουλο και για αυτήν την εμπλοκή παραιτήθηκε”.

Σύμφωνα με πηγές της προανακριτικής “γαλάζιος” βουλευτής έθεσε το ερώτημα αν ελέγχονται σήμερα τα πολιτικά πρόσωπα των οποίων ο φάκελος αρχειοθετήθηκε και φέρεται να απάντησε η πρώην εισαγγελέας “όχι”. Με τον βουλευτή να ρωτά εκ νέου “δηλαδή κρίθηκαν μη σοβαρές ενδείξεις και γι ΄αυτό δεν κλήθηκαν καν να πουν τις απόψεις τους;” και η απάντηση- σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- να είναι “ακριβώς”.

Την ίδια στιγμή πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν πως “η κατάθεση της Ξ. Δημητρίου, όσο κι αν προσπαθούν να την διαστρεβλώσουν , είναι αρκούντως αποκαλυπτική και καταπέλτης για τη ΝΔ”. Προσθέτουν πως “η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αποκάλυψε ότι η υπόθεση δεν στηρίζεται μόνο στους προστατευόμενους μάρτυρες αλλά υπάρχουν δεκάδες άλλες καταθέσεις και πολλά στοιχεία. Επίσης στηλίτευσε τη συμπεριφορά εμπλεκομένων, οι οποίοι με μηνύσεις και αναφορές προσπαθούν να ακυρώσουν την έρευνα που πραγματοποιούν οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς. Η κ. Δημητρίου περιέγραψε ένα κλίμα τρομοκρατίας όχι μόνο κατά των εισαγγελέων αλλά και κατά των επιθεωρητών και γενικά εναντίον όσων συμβάλουν στην αποκάλυψη του μεγάλου σκανδάλου της Novartis”.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν “η Νέα Δημοκρατία πιστή στο δόγμα "όταν δεν βολεύει η αλήθεια τόσο το χειρότερο για την αλήθεια" επιχειρεί για μια ακόμη φορά να παραπληροφορήσει αλλοιώνοντας για μια ακόμη φορά κατάθεση μάρτυρα στο πλαίσιο της προανακριτικής”. Παράλληλα σημειώνουν “η Ξ. Δημητρίου κατέθεσε ότι ο κ. Αγγελής ζήτησε συνάντηση μαζί της προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για δημοσίευμα εφημερίδας μετά τη συνάντηση της Βιέννης, εκεί όπου ο κ. Αγγελής αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία από τους Αμερικανούς.Στη συνάντηση αυτή δεν υπέβαλε την παραίτησή του, όπως ψευδώς αναφέρεται, και η συζήτηση περιορίστηκε στο δημοσίευμα και μόνο. Μάλιστα η κ. Δημητρίου, όπως σήμερα κατέθεσε, ρώτησε τότε τον κ. Αγγελή εάν διαθέτει αποδείξεις ότι πίσω από το δημοσίευμα ήταν ο κ. Παπαγγελόπουλος και η απάντηση ήταν αρνητική”. Τέλος αναφέρουν πως “η συνάντηση Δημητρίου- Αγγελή- Καλογήρου έγινε και πάλι για το δημοσίευμα αυτό και μόνο και φυσικά τότε δεν είχε παραιτηθεί”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v