Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ακρόαση της Ξ. Δημητρίου για τη Novartis

Τι φέρεται να είπε για τους δικαστικούς λειτουργούς Γ. Αγγελή και Ελ. Ράικου. Για "αποδόμηση του γαλάζιου αφηγήματος περί σκευωρίας" κάνουν λόγο κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερη ακρόαση της Ξ. Δημητρίου για τη Novartis

Αναφορές στους δικαστικούς λειτουργούς Γ. Αγγελή και Ελ. Ράικου φέρεται να έκανε η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξ. Δημητρίου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες είπε πως η ίδια δεν έχει κάνει καμία αναφορά στο ποιος μπορεί να ήταν ο Ρασπούτιν. Πρόκειται για τη δεύτερη κατάθεση της Ξ. Δημητρίου και θα ακολουθήσει μία ακόμα ακρόαση την Πέμπτη.

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν πως το σκάνδαλο Novartis επανέφερε στην πραγματική του διάσταση, η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Μάλιστα σημειώνουν πως καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί των δικαστικών λειτουργών Γιάννη Αγγελή και Ελένης Ράικου και αποδομείται “το αφήγημα της ΝΔ περί σκευωρίας”.

Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κ. Δημητρίου είπε ότι δεν ισχύει ότι ο Γ. Αγγέλης έμαθε από την ίδια για τον Ρασπούτιν, που δήθεν εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis.

Παράλληλα αναφορά έγινε και στη συνάντηση του κ. Αγγελή με Αμερικανούς εισαγγελείς και εμπειρογνώμονες, στη Βιέννη. Σύμφωνα με τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ο κ. Αγγελής πήγε εκεί μετά από αίτημα δικό του, αλλά αρνήθηκε την ανταλλαγή εγγράφων και λοιπών αποδεικτικών στοιχείων, παγώνοντας στην ουσία με τη συμπεριφορά του τις σχέσεις με τους Αμερικανούς. Από διαρροές δικαστικών πηγών και από προηγούμενες καταθέσεις, προέκυψε οι οι Αμερικάνοι επρόκειτο να δώσουν στοιχεία σχετικά με λογαριασμό πολιτικού προσώπου.

Επίσης οι κοινοβουλευτικές πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν πως η Ξένη Δημητρίου αναφέρθηκε στην απόκρυψη βασικών στοιχείων από την κ. Ράικου. Φέρεται να είπε πως η κ. Τουλουπάκη ανέσυρε πολλούς φακέλους εγγράφων που δεν είχαν διαβιβαστεί από την κ. Ράικου στον ανακριτή. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι η κ. Δημητρίου επανέλαβε ότι η κ. Ράικου ακόμη και δύο μέρες πριν την παραίτηση της ουδέποτε επικαλέστηκε ή υπονόησε πιέσεις, απειλές και περί Ρασπούτιν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v