Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κουτσούμπας: Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας

Η ατομική ευθύνη πρέπει να στηρίζεται σε ένα ολοκληρωμένο κρατικό σχέδιο προστασίας της υγείας, των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Δεν μπορεί τα μέτρα προστασίας να σταματούν έξω από τις πύλες των χώρων δουλειάς, είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Κουτσούμπας: Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας

“Αποκτά επείγοντα χαρακτήρα η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών και προμήθεια φυσικά με μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία” επεσήμανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όσον αφορά στο σχολεία τόνισε πως δεν μπορεί - αν ανοίξουν- να ανοίξουν “χωρίς τους απαραίτητους όρους προστασίας, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα και μέσα, τα οποία εκπαιδευτικοί και μαθητές πρέπει να προμηθευτούν δωρεάν”.

Μιλώντας στην Ολομέλεια σημείωσε πως ο τερματισμός της καραντίνας θα αποκαλύψει ότι ”κρίσιμοι χώροι και δομές, όπως χώροι εργασίας, εκπαίδευσης, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι εντελώς απροετοίμαστοι”.

Συνέχισε λέγοντας “δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται, τα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων να σταματούν έξω από τις πύλες των εργοστασίων, των σούπερ μάρκετ, των νοσοκομείων, άλλων χώρων δουλειάς, εκεί που υπάρχει όντως μεγάλος συνωστισμός “.

Παράλληλα σημείωσε πως “αυτό που κυρίως θα αποκαλύψει το τέλος της καραντίνας είναι αυτό που φανέρωσε και η ίδια η πανδημία: Το πραγματικό πολιτικό πρόβλημα της χώρας, τα τεράστια αδιέξοδα του σημερινού συστήματος και δρόμου ανάπτυξης που ακολουθείται”. Ανέφερε χαρακτηριστικά “ανάπτυξη από ποιον και για ποιον;” και προσέθεσε “σ’ αυτό το ερώτημα έχετε όλοι σας απαντήσει κύριοι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Έχετε απαντήσει με τα έργα σας και ως κυβέρνηση εναλλάξ, αλλά και ως αντιπολίτευση πάλι εναλλάξ και οι δύο κάνατε και στην αντιπολίτευση και στην κυβέρνηση”.

Κατά την τοποθέτηση του Βουλή o γενικός γραμματέας του ΚΚΕ έκανε λόγο για «συντριπτικό πλήγμα» στα εργασιακά δικαιώματα. «Ό,τι αντεργατικό μέτρο είχατε στη φαρέτρα σας το δοκιμάσατε» είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση. Τέλος, αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, σημείωσε πως «η ατομική ευθύνη πρέπει να στηρίζεται σε ένα ολοκληρωμένο κρατικό σχέδιο προστασίας της υγείας, των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v