Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τασούλας: Πώς θα λειτουργεί η Βουλή

Κατά την τοποθέτηση του στη Διάσκεψη των Προέδρων τόνισε πως γνώμονας της λειτουργίας της είναι το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της, η προστασία της υγείας των μελών της και των υπαλλήλων της, αλλά και η κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Τασούλας: Πώς θα λειτουργεί η Βουλή

Στην πλήρη διεξαγωγή του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου από 4 Μαΐου και στη σταδιακή αύξηση της συμμετοχής των βουλευτών στο Νομοθετικό Έργο αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Κων. Τασούλας, απαντώντας και στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στο κείμενο για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που φουντώνει την πολιτική σύγκρουση στο φόντο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Κατά την τοποθέτηση του στη Διάσκεψη των Προέδρων εστίασε στα μέτρα που έχουν ληφθεί στη Βουλή και τόνισε πως «γνώμονας της λειτουργίας της είναι το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της, η προστασία της υγείας των μελών της αλλά και των υπαλλήλων της, αλλά και η ύψιστη δημοκρατική ανάγκη για μια Βουλή που, ενώ λαμβάνει όλα τα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης που ζητούνται από τους πολίτες, εξακολουθεί να λειτουργεί σεβόμενη τους κανόνες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».

Ο Κώστας Τασούλας σημείωσε πως η Βουλή έμεινε ανοιχτή καθ’ όλη τη μέχρι τώρα διάρκεια της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης. Μάλιστα αναφέρθηκε σε εισηγήσεις που είχαν ακουστεί από κόμματα της αντιπολίτευσης να κλείσει η Βουλή για ένα χρονικό διάστημα και τελικά αποφασίστηκε να γίνονται συνεδριάσεις με μικρότερο αριθμό βουλευτών. Επισημαίνοντας πως «όλα αυτά συζητήθηκαν τότε, καλόπιστα πιστεύω, και συμφωνήθηκε ομόφωνα ο σημερινός τρόπος λειτουργίας της».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v