Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόσθετα μέτρα στη Βουλή για τον ιό

Παρότι είναι έτοιμα προς κατάθεση αρκετά νομοσχέδια θα εισάγονται κατά προτεραιότητα τις επόμενες εβδομάδες νομοσχέδια που αφορούν ζητήματα που συνδέονται κυρίως με τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων (π.χ. Κυρώσεις ΠΝΠ).

Πρόσθετα μέτρα στη Βουλή για τον ιό

Με την ψήφιση ενός νομοσχεδίου την εβδομάδα και με περιορισμό των υπολοίπων συνεδριάσεων θα συνεχίσει η Βουλή στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου θα γίνεται κάθε Πέμπτη και η συζήτηση του στην αρμόδια επιτροπή κάθε Τρίτη.

Σημειώνεται πως παρότι είναι έτοιμα προς κατάθεση αρκετά νομοσχέδια (ρυθμίσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Περί συναθροίσεων, Εταιρική διακυβέρνηση, Καταδυτικός Τουρισμός, Κυρώσεις οδηγιών του υπουργείων Δικαιοσύνης και εκσυγχρονισμού της Περιβαλλοντικής νομοθεσίας) θα εισάγονται κατά προτεραιότητα τις επόμενες εβδομάδες νομοσχέδια που αφορούν ζητήματα που συνδέονται κυρίως με τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων (π.χ. Κυρώσεις ΠΝΠ).

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε επίσης:

  • O προφορικός κοινοβουλευτικός έλεγχος θα διεξάγεται μια φορά την εβδομάδα κάθε Πέμπτη.
  • Στον γραπτό κοινοβουλευτικό έλεγχο αυξάνεται η προθεσμία απάντησης των υπουργείων από 25 σε 40 ημέρες.
  • Η συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του Κινήματος Αλλαγής που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή αναβάλλεται.

Η επόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων θα γίνει με μειωμένη σύνθεση και εξουσιοδότηση του Προέδρου της Βουλής να ενημερώνει σχετικώς. Επίσης υπάρχει η τεχνική δυνατότητα τηλεδιάσκεψης εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η Βουλή λειτουργεί ήδη με εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό προσωπικού για την κάλυψη των βασικών λειτουργιών της και στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη κλείσει ή υπολειτουργούν τα περιφερειακά κτίρια της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v