Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι είπε στην Προανακριτική ο Νίκος Παππάς για το ραντεβού με Σ. Μιωνή

Στην προανακριτική επιτροπής της Βουλής καταθέτει ο Νίκος Παππάς. Τι υποστηρίζει για τον επιχειρηματία Σ. Μιωνή.

Τι είπε στην Προανακριτική ο Νίκος Παππάς για το ραντεβού με Σ. Μιωνή

Τα ραντεβού που είχε στο παρελθόν ο επιχειρηματίας Σ. Μιωνή βρίσκονται για μία ακόμα ημέρα στο επίκεντρο της προανακριτικής επιτροπής, όπου καταθέτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς. Σημειώνεται πως ο επιχειρηματίας είχε αναφερθεί σε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του τότε υπουργού Ν. Παππά και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, όπου συζητήθηκαν θέματα που υπήρχαν με γνωστό εκδότη.

Από τη Νέα Δημοκρατία τέθηκε το ερώτημα ποιος είχε ζητήσει τη συνάντηση, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά εκ νέου πως η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος της ισραηλινής κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή, από την αξιωματική αντιπολίτευση επισημάνθηκε πως ο Σ. Μιωνή στο υπόμνημά του αναφέρει ότι δεν είχε συναντήσει τον Αν. Σαμαρά. Ωστόσο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπουν στα πρακτικά της προανακριτικής που είχε συσταθεί για τον πρώην υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου, όπου γίνεται αναφορά σε παλαιότερη συνάντηση από τον ίδιο τον επιχειρηματία. Παράλληλα ο Ν. Παππάς φέρεται να είπε πως η συνεργασία Σαμαρά - Παπασταύρου και η συνεργασία Παπασταύρου - Μιωνή ήταν γνωστές από το 2012.

Λίγο πριν ξεκινήσει η κατάθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας απέστειλε υπόμνημα στην προανακριτική επιτροπή στο οποίο επαναλαμβάνει όσα είχε πει στην κατάθεσή του για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης και κάνει εκ νέου αναφορές σε εγκληματική συμμορία. Μεταξύ άλλων φέρεται να ανέφερε ότι «τον κ. Σαμαρά δεν τον συνάντησα ποτέ, ούτε του μίλησα ποτέ όσο ήταν πρωθυπουργός, ούτε στο Μέγαρο Μαξίμου πάτησα το πόδι μου».

Τι υποστηρίζουν πηγές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας τόνιζαν πως με το υπόμνημα που υπέβαλε στην προανακριτική επιτροπή ο Σάμπυ Μιωνή αποδομεί πλήρως την κατάθεση του Νίκου Παππά. Σημείωναν παράλληλα ότι ο Σ. Μιωνή είπε πως δεν συνάντησε τον Αν. Σαμαρά όσο ήταν Πρωθυπουργός. Τέλος εστίαζαν και σε αναφορά που φέρεται να έκανε ο επιχειρηματίας για το Ν. Παππά πως ενώ είχε καταλάβει ότι ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν αθώος, ήθελε να εκμεταλλευτεί για πολιτικούς λόγους την υπόθεσή του.

Στον αντίποδα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν πως ο κ. Μιωνή στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, στις 14 Ιουνίου 2013, παραδέχεται ότι είχε συναντήσει τον κ. Σαμαρά στις αρχές του 2012, όταν ο τελευταίος ήταν πρόεδρος της ΝΔ και η ΝΔ συμμετείχε στην συγκυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο.

Στο μεταξύ, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Νίκος Παππάς επεσήμανε πως πρέπει να έρθουν να καταθέσουν οι δικηγόροι του Σ. Μιωνή και του Γ. Φιλιππάκη, κάτι που τέθηκε στην προανακριτική επιτροπή. Παράλληλα σημείωσε πως «θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συζήτηση στην Ολομέλεια», με το ΣΥΡΙΖΑ να εστιάζει στην ανάγκη να κληθεί στην προανακριτική ο Αν. Σαμαρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v