Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Αικατερίνη Κελέση»: Δεν γνωρίζω τίποτα για τον Παπαγγελόπουλο

Η προστατευόμενη μάρτυρας φέρεται να δήλωσε πως δεν γνωρίζει τίποτα για το Δ. Παπαγγελόπουλο. Περίπου δύο ώρες κράτησε η κατάθεση στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

«Αικατερίνη Κελέση»: Δεν γνωρίζω τίποτα για τον Παπαγγελόπουλο

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής του δεύτερου προστατευόμενου μάρτυρα της Novartis με την κωδική ονομασία “Αικατερίνη Κελέση”. Όπως ακριβώς έγινε με το “Μάξιμο Σαράφη” ο προστατευόμενος μάρτυρας βρισκόταν στη ΓΑΔΑ σε άλλο όροφο και κατέθεσε με αλλοιωμένη τη φωνή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η “Αικατερίνη Κελέση” σημείωσε πως επιμένει στις καταθέσεις που έχει ήδη κάνει, λέγοντας πως κατέθεσε αυτοβούλως και με γνώμονα την αλήθεια. Για να προσθέσει, σύμφωνα με πηγές της προανακριτικής, πως “ούτε πιέστηκα, ούτε εκβιάστηκα. Ήταν αποκλειστικά δική μου συνειδητή απόφαση”.

Μάλιστα φέρεται να είπε πως στην εισαγγελία Διαφθοράς εμφανίστηκε με δική της πρωτοβουλία και όχι με παρέμβαση ή υπόδειξη άλλου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η “Αικατερίνη Κελέση” είπε πως δεν έχει καμία σχέση με το Δ. Παπαγγελόπουλο και δεν τον έχει συναντήσει ποτέ. Σύμφωνα με πληροφορίες σε ερώτηση που έγινε απάντησε πως δεν γνωρίζει πολιτικά πρόσωπα και ούτε έχει σχέση.

Η κατάθεση προχώρησε με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες στις ερωτήσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θάνου Πλεύρη απαντούσε πως η κλήτευση έγινε για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου και δεν γνωρίζει τίποτα γι ΄αυτό. Και φέρεται να δήλωσε πως για την υπόθεση Novartis ισχύουν όσα έχει ήδη πει και θα καταθέσει όταν κληθεί στο δικαστήριο.

Πηγές κομμάτων για την κατάθεση της «Αικατερίνης Κελέση» 

Από τη μια πλευρά «γαλάζιες» πηγές έλεγαν πως η μάρτυρας υπό το φόβο των ερωτήσεων αρνήθηκε να απαντήσει, σνομπάροντας την Επιτροπή και τη Βουλή.

Ωστόσο κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν πως «τα περί δήθεν σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis που επικαλούνται η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής καταρρίπτονται συντριπτικά μετά τις καταθέσεις των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος. Μετά τις ψεύτικες διαρροές περί αναίρεσης της αρχικής κατάθεσης του προστατευόμενου μάρτυρα Μάξιμου Σαράφη οι οποίες δεν είχαν καμία τύχη, η δεύτερη προστατευόμενη μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση έδωσε σήμερα την χαριστική βολή, εμμένοντας στις αρχικές καταθέσεις της στην εισαγγελία Διαφθοράς, με τις οποίες δίνει ονόματα πολιτικών για χρηματισμό και ξεκαθαρίζει ότι ότι δεν γνωρίζει κατ΄ουδένα τρόπο τον κ. Παπαγγελόπουλο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v