Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικός ο Ν. Παππάς στην επιστολή της Φ. Γεννηματά για την πρώτη κατοικία

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έστειλε επιστολή στα κόμματα για σύσταση Διακομματικής Επιτροπής που θα επεξεργασθεί το πρόβλημα. “Η κοινή στάση είναι αυτονόητη αξίωση της κοινωνίας”, τόνισε ο τομεάρχης οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Θετικός ο Ν. Παππάς στην επιστολή της Φ. Γεννηματά για την πρώτη κατοικία

Θετικός εμφανίσθηκε ο Νίκος Παππάς στην πρόταση της Φώφης Γεννηματά να συσταθεί Διακομματική Επιτροπή που θα εξετάσει τους τρόπους προστασίας της πρώτης κατοικίας.

«Η πρόταση του ΚΙΝΑΛ εμπίπτει στη διατυπωμένη από καιρό θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι αναγκαία η διαμόρφωση ενός μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για την προστασία της πρώτης κατοικίας», τόνισε σήμερα ο τομεάρχης Οικονομίας-Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Ο δρόμος της διαβούλευσης και της συζήτησης είναι ανοιχτός. Η κοινή στάση όσο το δυνατόν περισσότερων δυνάμεων είναι αυτονόητη αξίωση της κοινωνίας».

Με τον τρόπο αυτό “επισημοποιείται” η διακηρυγμένη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύμπλευση των προοδευτικών δυνάμεων στη Βουλή προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις κυβερνητικές επιλογές σε κρίσιμα θέματα.

Όπως το νέο πλαίσιο για πρώτη κατοικία-πλειστηριασμούς, η επαναφορά της 13ης σύνταξης ή η σταδιακή (εντός διετίας) αύξηση του κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ, όπως προβλέπει η πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την πρόταση για την Διακομματική επιτροπή κατέθεσε επισήμως χθες η κ.Γεννηματά με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών ομάδων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v