Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκουρλέτης: Ο απολογισμός μας έπρεπε να γίνει νωρίτερα

Το προηγούμενο διάστημα με δική μας ευθύνη τροφοδοτήσαμε μια αδιέξοδη εικόνα εσωστρέφειας, τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Σκουρλέτης: Ο απολογισμός μας έπρεπε να γίνει νωρίτερα

Τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ την υπηρετήσαμε όλοι μαζί από το 2012, δεν υπάρχουν στρατηγικές διαφορές ανάμεσά μας, το κλίμα εσωστρέφειας τροφοδοτήθηκε με δική μας ευθύνη.

Αυτό υποστήριξε, κατά τις πληροφορίες, ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης παρεμβαίνοντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το προηγούμενο διάστημα με δική μας ευθύνη τροφοδοτήσαμε μια αδιέξοδη εικόνα εσωστρέφειας, ανακαλύψαμε εσωτερικούς εχθρούς, υπερασπιστές της διεύρυνσης και υπονομευτές της. Γίναμε πρωταθλητές στις διαρροές στα μέσα ενημέρωσης αποφεύγοντας τον ανοικτό διάλογο. Φτιάξαμε μία καρικατούρα αντίθετης άποψης για να την πολεμήσουμε. Γιατί άραγε;».

Πρόσθεσε δε, ότι η μεγάλη αρετή της ριζοσπαστικής ανανεωτικής Αριστεράς είναι η ικανότητά της να συνθέτει τις διαφορετικές απόψεις εντός του κόμματος και όχι να επιδιώκει τον εξοβελισμό τους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ.Σκουρλέτης αναφέρθηκε με αρνητικό πρόσημο στην καθυστέρηση του απολογισμού (για το διάστημα τη διακυβέρνησης) λέγοντας: «Επρεπε να γίνει νωρίτερα, κάποιοι, κακώς, το φοβήθηκαν και χάσαμε χρόνο. Ο κόσμος στις συγκεντρώσεις μας το ζητούσε επίμονα. Έτσι χτίζεται η αξιοπιστία, ενώ ταυτόχρονα η αποτίμηση του έργου μας αποτελεί οδηγό για την επικαιροποίηση της προγραμματικής μας πρότασης».

Τόνισε, τέλος, ότι η διεύρυνση του κόμματος περνάει μέσα απο την αξιοπιστία που χτίζει ο απολογισμός.

Επισήμανε ωστόσο ότι οι έννοιες του «κόμματος» και της «παράταξης» δεν ταυτίζονται, διότι το αντίθετο «είναι αντίληψη ηγεμονισμού, επιζήμια ως προς τη στρατηγική μας άποψη περί ισότιμων προγραμματικών συγκλίσεων και συνεργασιών».




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v