Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με κόντρες στη Βουλή ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την πολιτική προστασία

Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το μεταναστευτικό.

Με κόντρες στη Βουλή ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την πολιτική προστασία

Πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε χθες στη Βουλή για το μεταναστευτικό, με «μπρα ντε φερ» του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου  και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου. 

Το νομοσχέδιο για την πολιτική προστασία, στο οποίο έχει ενταχθεί και η τροπολογία για τις ΜΚΟ, ψηφίστηκε από τους γαλάζιους βουλευτές. Αλλά και στη συγκεκριμένη τροπολογία «ναι» είπε μόνο η Νέα Δημοκρατία. 

«Έχετε αλλεργία στην αποτροπή γιατί βασίζατε την πολιτική σας στην προτροπή. Λέγατε “ελάτε”. Κι όταν εμείς αναλάβαμε βρεθήκαμε σε μια διαμορφωμένη κατάσταση με περίπου 75.000 – 80.000 εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου. Το 80% των αιτούντων άσυλο χαρακτηρίζονταν ευάλωτοι. Μη επιστροφές, γιατί ο νόμος ήταν φτιαγμένος για να μη γίνονται και κυρίως επέτρεπε να δημιουργηθεί ένα  κύκλωμα,  βαθιά δίκτυα συμφερόντων που απομυζούσαν κι εκμεταλλευόντουσαν τον πόνο των ανθρώπων» σημείωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Νωρίτερα κατηγορίες περί  «βιοπολιτικής λογικής της αποτροπής» μέσω της τακτικής «εξαθλιώστε τους για να μην έρχονται» είχε εξαπολύσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v