Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόντρα στη Βουλή για την κλήτευση Τουλουπάκη

Το Κίνημα Αλλαγής ζητά να κληθεί και να εξεταστεί χωρίς όρκο η εισαγγελέας Διαφθοράς Ε. Τουλουπάκη. Για κλήτευση με την ιδιότητα της υπόπτου και όχι ως απλής μάρτυρα κάνουν λόγο κοινοβουλευτικές πηγές. Τι λένε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Κόντρα στη Βουλή για την κλήτευση Τουλουπάκη

Με γραπτό αίτημα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, το Κίνημα Αλλαγής ζητά να κληθεί και να εξεταστεί χωρίς όρκο η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Αναφέρει πως αυτό γίνεται «επειδή από τις έως σήμερα εργασίες της Επιτροπής έχουν προκύψει ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων». Κοινοβουλευτικές πηγές ανέφεραν πως αυτό ουσιαστικά σημαίνει κλήτευση με την ιδιότητα της υπόπτου και όχι ως απλής μάρτυρα.

Υπέρ του αιτήματος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι και η Νέα Δημοκρατία.

«Ό,τι θέλουμε λέμε; Εξοργίζομαι. Η επιτροπή που κάλεσε εδώ τον Φρουζή, ως μάρτυρα, σκέφτεται αν θα καλέσει την εισαγγελέα ως κατηγορούμενη;" ήταν η απάντηση του Σπύρου Λάππα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται πως ο Κ. Φρουζής είναι ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis, που έχει ήδη καταθέσει στην επιτροπή.

Καταθέσεις

Κατά την σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής κατέθεσε ο Κωνσταντίνος Ράνος, μέλος επιτροπής προμηθειών του υπουργείου Υγείας.

Σημειώνεται πως την ερχόμενη Πέμπτη έχει προγραμματιστεί η κατάθεση της εισαγγελέως, Γεωργίας Τσατάνη, που στο παρελθόν είχε αναφερθεί σε παρεμβάσεις του πρώην αναπληρωτή Δικαιοσύνης.

Ο Κ. Ράνος στο παρελθόν έχει αναφερθεί στις στρεβλώσεις στην αγορά του φαρμάκου που στοίχισαν σημαντικά και σε διαμόρφωση των τιμών με την παράκαμψη του νόμου.

Σήμερα μεταξύ άλλων ανέφερε πως το 2011 η Ελλάδα ήταν τρίτη χώρα σε κατά κεφαλήν φαρμακευτική δαπάνη στον κόσμο.

Σε βάρος του έχει στραφεί με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σήμερα, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να είπε ότι δεν ανακαλεί όσα έχει καταθέσει στη δικαιοσύνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v