Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψηφίστηκε η αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ

Μέσα σε κλίμα έντασης η συζήτηση στην Ολομέλεια, με… κόντρες και για το ποδόσφαιρο. Μπρα ντε φερ του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ψηφίστηκε η αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ

Με 175 «ναι» από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής πέρασε η αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ. «Παρών» ψήφισαν 80 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ καταψήφισαν 33 βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνική Λύση και του ΜέΡα 25.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια έγινε μέσα σε κλίμα έντασης, καθώς ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας συγκρούστηκαν για όλα τα «ανοιχτά» θέματα της επικαιρότητας.

Όσον αφορά στην αμυντική συμφωνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε βέλη στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας πως «αρνείστε μια συμφωνία που υμνούσατε. Το πεπρωμένο της κωλοτούμπας φυγείν αδύνατον». Το κυρίαρχο συναίσθημα που επικρατεί στην κοινωνία είναι η ανησυχία επεσήμανε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως δεν μπορεί να διαχειριστεί τα ζητήματα.

Για μια επωφελή συμφωνία για τα εθνική συμφέροντα και την αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επισημαίνοντας πως η εθνική ομόνοια είναι απαραίτητη συνθήκη για την εθνική μας ύπαρξη

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v