Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δένδιας: Η απόλυτη εθνική ομόνοια είναι απαραίτητη συνθήκη για την εθνική μας ύπαρξη 

Ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε πως η κατάσταση είναι η πλέον ρευστή της μεταπολίτευσης. “Ας αποφύγουμε τα στερεότυπα ανάμεσα στους εθνικούς μειοδότες και τους υπερπατριώτες” σημείωσε στην Ολομέλεια.

Δένδιας: Η απόλυτη εθνική ομόνοια είναι απαραίτητη συνθήκη για την εθνική μας ύπαρξη

“Το μεγαλύτερο όπλο της χώρας είναι η εθνική της ενότητας” επεσήμανε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Σημείωσε πως “η κατάσταση είναι η πλέον ρευστή της μεταπολίτευσης” , λέγοντας πως χρησιμοποιεί αυτό το επίθετο για να μην χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο που θα προκαλέσει άλλα αντανακλαστικά της κοινωνίας.

Συγκεκριμένα τόνισε πως η απόλυτη εθνική ομόνοια είναι “απαραίτητη συνθήκη για την εθνική μας ύπαρξη”. Απευθυνόμενος στην Ολομέλεια επεσήμανε χαρακτηριστικά “ας αποφύγουμε τα στερεότυπα ανάμεσα στους εθνικούς μειοδότες και τους υπερπατριώτες”, αναφερόμενος σε ένα κοινό εθνικό στόχο που είναι η ανεξαρτησία και η ευημερία της χώρα. Συνέχισε λέγοντας πως “χρειάζεται τεράστια προσοχή στον τρόπο που διατυπώνουμε τη σκέψη μας και κάνουμε το μεταξύ μας διάλογο”.

Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός απάντησε στην τουρκική προκλητικότητα όσον αφορά στα νησιά αλλά και τη “νεοσουρεαλιστική” συμφωνία με τη Λιβύη. Παράλληλα κάλεσε τα κόμματα να υπερψηφίσουν την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, καθώς υπηρετεί το συμφέρον της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v