Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την επόμενη Τετάρτη η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή ΠτΔ

Στην πρώτη ψηφοφορία απαιτούνται 200 «ναι», στη δεύτερη ψηφοφορία επίσης χρειάζονται 200 θετικές ψήφοι, στην τρίτη απαιτούνται 180 «ναι», στην τέταρτη 151 θετικές ψήφοι και αν μέχρι τότε δεν έχει βρεθεί λύση, αρκεί απλή πλειοψηφία.

Την επόμενη Τετάρτη η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή ΠτΔ

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού. Η πρώτη ψηφοφορία θα γίνει στις 22 του μήνα και απαιτούνται 200 «ναι». Τα... φώτα τώρα πέφτουν στη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς από εκεί θα κριθεί το αν θα βγει «λευκός καπνός» την επόμενη εβδομάδα.

Να σημειωθεί πως μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση, η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έχει αποδεσμευθεί από την προκήρυξη εκλογών. Συνολικά προβλέπονται πέντε ψηφοφορίες στη Βουλή. Στην πρώτη ψηφοφορία απαιτούνται 200 «ναι», στη δεύτερη ψηφοφορία επίσης χρειάζονται 200 θετικές ψήφοι, στη τρίτη απαιτούνται 180 «ναι», στην τέταρτη 151 θετικές ψήφοι και αν μέχρι τότε δεν έχει βρεθεί λύση, αρκεί απλή πλειοψηφία. 

Τέλος, να σημειωθεί πως η συζήτηση στην Ολομέλεια για τον εκλογικό νόμο θα «μετατεθεί» από τις 22 στις 23 Ιανουαρίου. Η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών -που προβλέπει κλιμακωτό μπόνους για το πρώτο κόμμα- θα γίνει στις 24 του μήνα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v