Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα πυρά Ράικου σε Παπαγγελόπουλο

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η κατάθεση της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Οπως είπε, ζητούσε τη δίωξη συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων και, αν και γνώριζε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία, ήταν απαίτησή του να κατασκευαστούν.

Νέα πυρά Ράικου σε Παπαγγελόπουλο

Για παρεμβάσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου μίλησε για δεύτερη ημέρα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής η Ελ. Ράικου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός ζητούσε τη δίωξη συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων και φέρεται να είπε πως αν και γνώριζε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία, ήταν απαίτησή του να κατασκευαστούν.

Σε άλλο σημείο ανέφερε -σύμφωνα πάντα με πληροφορίες- πως «με την παρέμβαση να πάει πολιτικά το σκάνδαλο, ουσιαστικά διεκόπη η διερεύνηση. Χάθηκαν εκατομμύρια για τη χώρα. Άλλες χώρες πήραν λεφτά από τη Novartis. Η Ελλάδα δεν πήρε τίποτα εξαιτίας όλων αυτών».

Παράλληλα φέρεται να είπε πως «ερευνούσαμε σκάνδαλο εκατομμυρίων και αφήσαμε στοιχεία για φαρμακευτικές εταιρείες που αντάλλασσαν χρήματα μεταξύ τους. Είδατε εσείς αυτές οι έρευνες να συνεχιστούν; Οι έρευνες μετατράπηκαν σε σκευωρία».

Αναφορικά με τα τρία εμβάσματα που φέρεται να είχε λάβει ο σύζυγος της κ. Ράικου σε λογαριασμό στον οποίο και η ίδια είναι συνδικαιούχος, η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς φέρεται να είπε πως το πρώτο έμβασμα δεν το αναγνωρίζει ο άντρας της και θα το αναζητήσει. Και δεν υπάρχει εξτρέ (κίνηση λογαριασμού).

Συμπλήρωσε πως θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες στην τράπεζα. Χθες έγγραφο όπου αναφέρονται τρία εμβάσματα προς τραπεζικό λογαριασμό του συζύγου της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς έστειλε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη. Στο έγγραφο αναφέρονται ποσά 1.000 και 1.000 ευρώ από τη Novartis και 3.000 ευρώ από την φαρμακευτική εταιρεία ASTELLAS PHARMACEUTICALS.

Η αναφορά στο... γιατρό Γιάννη Ραγκούση

Αναταραχή επικράτησε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, με αφορμή μια αναφορά που έκανε η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς. Φέρεται να είπε πως στις λίστες των παραληπτών εμβασμάτων από τη Novartis υπήρχε ένα όνομα και μια διεύθυνση που ταίριαζαν σε πολιτικό. Η αναφορά αυτή προκάλεσε έντονη συζήτηση στη συνεδρίαση της προανακριτικής, για να αναφερθεί στη συνέχεια πως είναι συνωνυμία.

Πηγές της Επιτροπής έλεγαν ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν ήταν τελικά πολιτικός αλλά γιατρός με το ίδιο ονοματεπώνυμο με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος όπως επεσήμανε δεν έχει συγγένεια μαζί του.

Η αρχή έγινε όταν η Ελ. Ράικου δέχθηκε από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ ερώτηση για το αν σε αυτή τη λίστα με τους παραλήπτες εμβασμάτων είδε όνομα πολιτικού. Η ίδια φέρεται να απάντησε πως είχε δει ένα όνομα και διεύθυνση, που ταίριαζε με όνομα έλληνα πολιτικού, αλλά μετά έφυγε από την Εισαγγελία και δεν ξέρει τι έγινε. Για να επανέλθει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Β.Κεγκέρογλου λέγοντας «το όνομα αυτό ήταν ένα από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα;» και να απαντήσει πάντα σύμφωνα με πληροφορίες η Ε.Ράικου: Όχι δεν ήταν από τους δέκα.

Πηγές της προανακριτικής αναφέρουν πως υπήρξε συνέχεια στις ερωτήσεις και η Ελένη Ράικου φέρεται να είπε ότι το όνομα που συμπεριλαμβανόταν στη λίστα ήταν «Γιάννης Ραγκούσης». Αυτό προκάλεσε την παρέμβαση του ίδιου του βουλευτή, ο οποίος επανήλθε στην Επιτροπή ζητώντας εξηγήσεις, τονίζοντας ότι πρόκειται για συνωνυμία.

Πέτσας: Αποκαλύφθηκε η λειτουργία ενός σκοτεινού παρακράτους

O Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα όσα δύσοσμα κι άκρως αποκαλυπτικά ακούστηκαν εχθές και σήμερα από την πρώην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου για τα έργα, τις ημέρες, τις υπόγειες διαδρομές και τα μυστικά τηλέφωνα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου αποκαλύπτουν τη λειτουργία ενός σκοτεινού παρακράτους με στόχο την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενός παρακράτους που κατασκεύαζε στοιχεία και μάρτυρες, που παρενέβαινε για να σταλεί μια δικογραφία στη Βουλή χωρίς όμως επιβαρυντικά στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων. Που απαιτούσε να μην περαιωθούν οικονομικού ενδιαφέροντος υποθέσεις και που απειλούσε δικαστικούς λειτουργούς. Που έστηνε δημοσιεύματα κατά αθώων ανθρώπων με συνεργούς δημοσιογράφους και εκδότες. Αυτά είπε η τέως Εισαγγελέας με αρμοδιότητα κατά της Διαφθοράς.

Η προσπάθεια ποδηγέτησης της Δικαιοσύνης και της παγίδευσης του συνόλου της αντιπολίτευσης, παραπέμπει σε άλλες χώρες κι άλλα καθεστώτα. Η Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ και των κάθε είδους Ρασπούτιν επιβεβαιώνει αυτό που προεκλογικά έλεγε η Νέα Δημοκρατία: Πως η κανονικότητα απουσίαζε από τη χώρα κατά την περίοδο 2015-2019. Και φυσικά δικαιώνει απόλυτα την πολιτική επιλογή σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής ώστε να διερευνηθεί μια σκοτεινή υπόθεση».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Πέτσα

"Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μέσα στην απόγνωσή του, έφτασε να υιοθετεί λέξη προς λέξη όσα είπε η κα Ράικου στην προανακριτική", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Είναι προφανές ότι το φιάσκο με την επανασύσταση του καταργημένου υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής και με την πρωτοφανή διπλωματική αποτυχία στο Λιβυκό οδηγεί την κυβέρνηση σε πανικό. Η απόπειρα αλλαγής ατζέντας προφανής, η αποτυχία της δεδομένη".

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v