Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης: Μόνο για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ στη Χάγη

Θέλουμε πολιτική λύση στη Λιβύη, αλλά κρατούμε κόκκινη γραμμή την ακύρωση της συμφωνίας με Τουρκία, δηλώσει ο πρωθυπουργός. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δηλώνει ο πρωθυπουργός. Εκλογές το 2023, ξεκαθαρίζει.

Μητσοτάκης: Μόνο για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ στη Χάγη

Γρίφος παρέμεινε ο πρωθυπουργός συνομιλώντας με δημοσιογράφους σε γεύμα που διοργάνωσε με την αφορμή των γιορτών, αναφορικά με το όνομα που θα προτείνει για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Χρόνος Υπάρχει ακόμα. Είμαι πιο κοντά στην απόφαση, χωρίς ωστόσο να έχω αποφασίσει ακόμα», αρκέστηκε να σημειώσει.

Μεγάλη έμφαση δόθηκε στα πηγαδάκια που στήθηκαν στα εθνικά θέματα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η Τουρκία είναι απομονωμένη. «Εχουμε πάντα διαύλους επικοινωνίας», τόνισε και συμπλήρωσε ότι τυχόν προσφυγή στη Χάγη θα αφορά «μόνο την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ».

Σε ότι αφορά τις ένοπλες δυνάμεις σημείωσε ότι «εάν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες «θα εξετάσουμε σοβαρά να αγοράσουμε F-35 γιατί είναι τα πιο έτοιμα και σύγχρονα της αγοράς».

Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από το θέμα της Λιβύης, όπου τονίστηκε ότι η Ελλάδα επιδιώκει πολιτική λύση, που θα την αγκαλιάζει η Ε.Ε. «'Κόκκινη γραμμή' για εμάς είναι το οποίο καθεστώς προκύψει να ακυρώσει τη συμφωνία», ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

Σε ότι αφορά τον εκλογικό νόμο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς. «Η πρόταση που ετοιμάζω είναι πολύ κοντά σε αυτό που έχω ακούσει από το ΚΙΝΑΛ. Δε θεωρώ οτι είναι εύκολες οι 200 ψήφοι. Αν χρειαστεί θα ψηφιστεί από 158» (σ.σ. κυβερνητική πλειοψηφία).

Τις εκλογές, τέλος, τις προσδιόρισε για το 2023.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v