Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πυρά της αντιπολίτευσης για το φορολογικό νομοσχέδιο

Κόντρες στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ. Τι απαντά ο Χρήστος Σταϊκούρας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως η κυβέρνηση “τρώει από έτοιμα”.

Πυρά της αντιπολίτευσης για το φορολογικό νομοσχέδιο

Με κριτική διάθεση αντιμετωπίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης το φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 δήλωσαν ότι καταψηφίζουν ενώ επιφυλάσσεται μέχρι την Ολομέλεια η Ελληνική Λύση. Το νομοσχέδιο συζητείται στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να πάρει το δρόμο για την Ολομέλεια.

“Εκπλήσσομαι για το επί της αρχής «όχι» ορισμένων κομμάτων της αντιπολίτευσης ειδικά μετά την ακρόαση των φορέων. Κανείς δεν ζήτησε απόσυρση διατάξεων. Οι φορείς ήταν θετικοί, και η κοινωνία επικροτεί τις διατάξεις” σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Για “ταξική επιλογή της κυβέρνησης” ως προς την κατεύθυνση του φορολογικού νομοσχεδίου έκανε λόγο από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, σημειώνοντας “επιλέξατε να μη μειωθεί η προκαταβολή του φόρου στο 50%, επιλέξατε να μην καταργηθεί η Εισφορά Αλληλεγγύης για εισόδημα έως 20.000 ευρώ και να μειωθεί για μεγαλύτερα εισοδήματα, επιλέξατε να μη μειωθεί ο φόρος στους συνεταιρισμένους αγρότες, να μη μειωθεί ο φόρος εισοδήματος των μονίμων κατοίκων με πληθυσμό έως 3.000 κατοίκους και πολλά άλλα”.

Απαντώντας στα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ πως η κυβέρνηση “τρώει από τα έτοιμα” ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως η νέα κυβέρνηση βρήκε ένα δισεκατομμύριο κενό το 2020 και σε αυτό το νομοσχέδιο υπάρχει δημοσιονομικός χώρος 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Για να προσθέσει: με αυτά τα δεδομένα πως λέτε ότι η κυβέρνηση τρώει από τα έτοιμα; Συνέχισε λέγοντας “μην τσουβαλιάζετε το παρελθόν. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δέκα δισεκατομμύρια ευρώ αχρείαστα μέτρα γιατί εσείς θα σκίζατε τα μνημόνια”

Από το Κίνημα Αλλαγής ο Μιχάλης Κατρίνης αναφέρθηκε στη φράση που χρησιμοποίησε χθες ο Χ. Σταϊκούρας “από τους πολλούς για τους πολλούς”, ασκώντας κριτική για το ότι στις προωθούμενες ρυθμίσεις δεν προβλέπονται μεγάλες φοροελαφρύνσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους. ¨"Το φορολογικό νομοσχέδιο δεν είναι τόσο λυτρωτικό όσο θέλει να το παρουσιάσει η κυβέρνηση, παρά το ότι νομοθετεί κάποιες μειώσεις που είναι απαραίτητες" επεσήμανε, ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v