Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λ. Οικονόμου: Μυθεύματα τα περί σχεδίου παρακολούθησης πολιτών μέσω GPS

"Είναι αδιανόητη η κατηγορία ακόμα και ως ερώτημα περί παρακολούθησης από την ΕΛΑΣ πολιτών με κριτήριο την πολιτική τους δράση", σημείωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Λ. Οικονόμου: Μυθεύματα τα περί σχεδίου παρακολούθησης πολιτών μέσω GPS

Για μυθεύματα μίλησε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου,αναφερόμενος στις καταγγελίες περί σχεδίου παρακολούθησης πολιτών με κοινωνική και πολιτική δράση από την ΕΥΠ και την ΕΛΑΣ μέσω συσκευών γεωεντοπισμού (GPS).

“Ακούγοντας το ερώτημα αν η ΕΛΑΣ και η ΕΥΠ έχει καταρτίσει υπηρεσιακό σχέδιο για την παρακολούθηση πολιτών που διαδηλώνουν, νόμιζα ότι βρισκόμουν σε άλλο αιώνα, πολύ μακριά από το σήμερα. Είναι αδιανόητη η κατηγορία ακόμα και ως ερώτημα περί παρακολούθησης από την ΕΛΑΣ πολιτών με κριτήριο την πολιτική τους δράση” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη.

Για ζήτημα που αφορά τις ατομικές ελευθερίες και τη δημοκρατία έκανε λόγο από την πλευρά του ο Κρίτων Αρσένης, επικαλούμενος καταγγελίες πολιτών που συμμετέχουν σε κοινωνικά κινήματα και όπως υποστηρίζουν είδαν να τοποθετούνται συσκευές γεωεντοπισμού στα οχήματά τους μετά από τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις.

“Η προσπάθεια της ΕΛΑΣ για την ασφάλεια των πολιτών και την τάξη δεν είναι ούτε απλή ούτε χωρίς θυσίες. Έχει νεκρούς και τραυματίες η ΕΛΑΣ στον πόλεμό της εναντίον της τρομοκρατίας, του εγκλήματος και εξτρεμιστικών δράσεων. Σας καλώ να το σεβαστείτε και να μην παρασύρεστε από μυθεύματα και εικασίες ανθρώπων” επεσήμανε ο Λ. Οικονόμου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v