Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Ζητήστε συγγνώμη ή διώξτε τον κ. Πέτσα

Άστραψε και βρόντηξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με το «άπαξ ψεύτης, πάντα ψεύτης» του πρωθυπουργού. «Έχετε δύο επιλογές, κ. Μητσοτάκη, αλλιώς θα είστε ψεύτης… με περικεφαλαία», η απάντηση. Το βίντεο με την επίμαχη αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Ζητήστε συγγνώμη ή διώξτε τον κ. Πέτσα

Την αποπομπή του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα ζητά και επισήμως ο Αλέξης Τσίπρας, αποκαλώντας προκαταβολικά τον κ. Μητσοτάκη «ψεύτη με περικεφαλαία», εάν δεν προβεί στην παραπάνω κίνηση.

Με την κίνηση αυτή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε το μήνυμα «ότι δεν θα αφήνει πλέον τίποτα να πέφτει κάτω» από τις αστήρικτες κατηγορίες της κυβέρνησης και κυρίως τα fake news, όπως σημειώνουν συνεργάτες του.

Εγκαινιάζοντας, δηλαδή, την περίοδο του «σκληρού ροκ» που διαδέχεται την τρίμηνη περίοδο χάριτος, ως άμυνα στις πρακτικές της κυβέρνησης εντός Βουλής -αρχής γενομένης από τα όσα συνέβησαν στην Προανακριτική.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Τσίπρας, μιλώντας χθες το βράδυ στη Βουλή για το προσφυγικό, επικαλέσθηκε δήλωση του κ. Πέτσα, ότι «περισσότερες περιπολίες (στο Αιγαίο) σημαίνουν περισσότερα τραγικά συμβάντα, όπως το πρόσφατο», στο οποίο έχασε τη ζωή του ένα τρίχρονο παιδάκι μετά τον (κατά λάθος) διεμβολισμό βάρκας από σκάφος του Λιμενικού.

«Γιατί όμως οι αυξημένες περιπολίες πρέπει να σημαίνουν περισσότερα τραγικά συμβάντα και όχι περισσότερες διασώσεις;» αναρωτήθηκε, σημειώνοντας ότι οι 430.000 διασώσεις που έκανε το ελληνικό Λιμενικό (επί κυβέρνησής του) «είναι τιμή μας».

«Δώστε τώρα τη δήλωση, κύριε Τσίπρα»

Παίρνοντας τον λόγο ο πρωθυπουργός ζήτησε σε έντονο ύφος από τον κ. Τσίπρα να δώσει «αμέσως» στα πρακτικά την εν λόγω δήλωση. Σε μία σπάνια στιγμή για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα, μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης έμεινε όρθιος… σταυρώνοντας τα χέρια στο στήθος και αρνούμενος να συνεχίσει τη δευτερολογία του μέχρι να παραδοθεί στα πρακτικά η δήλωση. Κι επειδή ο κ. Τσίπρας δεν έσπευσε να την καταθέσει, ο κ. Μητσοτάκης του απηύθυνε την κατηγορία «άπαξ ψεύτης, πάντα ψεύτης».

Μετά από αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ… άστραψε και βρόντηξε: αφού ανέφερε πως πρόκειται για δήλωση που έκανε ο κ. Πέτσας σε τηλεοπτικό σταθμό, δεσμεύθηκε να παραδώσει στο προεδρείο της Βουλής «σε λίγη ώρα» την πλήρη απομαγνητοφώνηση και προκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη: «Οταν γίνει αυτό, ή θα ζητήσετε συγγνώμη για το ‘ψεύτης’ και τα fake news σας ή θα στείλετε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σπίτι του».

Παραδόθηκε το βίντεο με την επίμαχη δήλωση

Λίγα λεπτά αργότερα, το επικοινωνιακό επιτελείο της Κουμουνδούρου ανήρτησε το επίμαχο βίντεο από την τηλεοπτική συνέντευξη του κ. Πέτσα στον Σκάι, στο οποίο ανέφερε: «Όταν αυξάνουμε τις περιπολίες, τις οποίες αυξήσαμε κατά 23 την προηγούμενη εβδομάδα και όσο τελειώνει η τουριστική περίοδος θα τις αυξάνουμε κι άλλο, αυξάνει η στατιστική πιθανότητα να έχουμε δυστυχώς θέματα όπως αυτό που είχαμε, το τραγικό περιστατικό τις προηγούμενες ημέρες, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να φυλάσσουμε τα σύνορά μας».

Δηλαδή, αυτό που μετέφερε ο κ. Τσίπρας στην Βουλή. Σχεδόν ταυτόχρονα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος κατέθεσε το απομαγνητοφωνημένο κείμενο στα πρακτικά της Βουλής.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει δύο επιλογές»

Κατόπιν τούτων, ο κ. Τσίπρας παρενέβη μέσω social media τονίζοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης με αποκάλεσε ψεύτη μέσα στο Κοινοβούλιο και ισχυρίστηκε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ούτε συμψήφισε το προσφυγικό με τις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ, ούτε είπε ποτέ πως αυξάνοντας τις περιπολίες αυξάνεται και η πιθανότητα ναυαγίων, όπως το τραγικό περιστατικό στην Κω. Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν, αφού παρακολουθήσει το βίντεο με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του, όπως του υποσχέθηκα, έχει δυο επιλογές: Ή να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ή να λάβει την παραίτηση του κ. Πέτσα. Αν δεν κάνει τίποτα από τα δυο, θα είναι πλέον ολοφάνερο ποιος στ' αλήθεια είναι ο ψεύτης, με περικεφαλαία μάλιστα».

Στ. Πέτσας: Διαστρεβλώθηκαν όσα είπα

Αργά το βράδυ ο κ. Πέτσας απάντησε (μέσω Σκάι, πάλι) στα παραπάνω, λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας διαστρέβλωσε τη δήλωσή του για τις περιπολίες, καθώς η αρχική αναφορά του «δεν περιελάμβανε νεκρούς αλλά μόνο το ενδεχόμενο ατυχήματος».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν αμέσως για «ψέμα Νο 2» καθώς, όπως προκύπτει από το βίντεο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε μιλήσει για «ενδεχόμενο ατυχήματος όπως αυτό που είχαμε, το τραγικό περιστατικό τις προηγούμενες ημέρες». Δηλαδή τον θάνατο του τρίχρονου παιδιού.

«Ευγένειες, τέλος»

Κατά τις πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο κ. Τσίπρας «δεν θα αφήσουν το θέμα να περάσει έτσι» και θα το επαναφέρουν σε κάθε ευκαιρία. Κομματικές πηγές, μάλιστα, υπενθυμίζουν την πρόσφατη προειδοποίηση του κ. Τσίπρα προς την κυβέρνηση ότι, μετά την παρέλευση «της περιόδου χάριτος των 100 πρώτων ημερών, τελείωσαν και οι ευγένειες και οι καθωσπρεπισμοί από εμάς»…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v