Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ρυθμούς συνεδρίου κινείται η ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις σημερινές εργασίες της γαλάζιας Οργανωτικής Επιτροπής. Το στοίχημα, οι στόχοι και οι επιδιώξεις της ηγεσίας. Ο σχεδιασμός του επόμενου χρόνου και οι τελικές αποφάσεις.

Σε ρυθμούς συνεδρίου κινείται η ΝΔ

Με τη παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη σημερινή συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του 13ου Συνεδρίου της ΝΔ, η κυβερνώσα παράταξη αρχίζει να μετρά αντίστροφα για την κορυφαία κομματική διαδικασία. Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στο METROPOLITAN EXPO στην Αθήνα, θα έχει προγραμματικό χαρακτήρα, όπως ορίζει το καταστατικό, χωρίς όμως να υπάρχει εκλογή νέων οργάνων.

Προφανώς θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς θα είναι το πρώτο συνέδριο μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ, ωστόσο, ενδιαφέρον θα έχει η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος θα προσδιορίσει τις προτεραιότητες και τον σχεδιασμό του επόμενου χρόνου. Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ θα ακούσει τις σκέψεις και τις προτάσεις των μελών της Επιτροπής και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για την οργάνωση του συνεδρίου, οι οποίες θα προσδιοριστούν τις αμέσως επόμενες μέρες.

Πέραν τούτου, η εντολή που έχει δώσει στους συνεργάτες του είναι το κόμμα να διατηρήσει διακριτό ρόλο σε σχέση με την κυβέρνηση, να ασκεί κριτική σε αυτήν και να προχωρά σε αποτελεσματικές, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις για το κοινό καλό. Στόχος του 13ου συνεδρίου είναι η ανάδειξη της νέας πολιτικής πραγματικότητας, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τις συνεχόμενες γαλάζιες εκλογικές νίκες, χωρίς -όπως λένε στην Πειραιώς- διάθεση ρεβανσισμού και επιστροφής στον λαϊκισμό, όπως συνέβαινε επί ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιθέτως, θα προβληθεί το νέο πολιτικό αφήγημα της γαλάζιας παράταξης που συνεχίζει να στηρίζεται στην ανάπτυξη της οικονομίας, την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασίας. Παράλληλα, θα τεθούν επί τάπητος και θέματα όπως οι κίνδυνοι και οι επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή, οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις της ψηφιακής εποχής, η ποιότητα του ελεύθερου χρόνου, η ισότιμη συμμετοχή των φύλων στην κοινωνική και οικονομική ζωή, καθώς και η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Ανοιχτή γραμμή

Για το θέμα του συνεδρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον οποίο πλαισιώνουν επίσης ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Γιώργος Στεργίου, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου Τάσος Γαϊτάνης, ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας Βασίλης Φεύγας, ο γραμματέας Οργανωτικού και διευθυντής Γραφείου προέδρου Στέλιος Κονταδάκης, η διευθύντρια Επικοινωνίας προέδρου Κύρα Κάπη, ο σύμβουλος του κ. Μητστάκη, Θανάσης Νέζης και ο γενικός διευθυντής του κόμματος Γιάννης Μπρατάκος.

Κάθε θεματική ενότητα του συνεδρίου θα είναι χωρισμένη σε δύο μέρη. Στο πρώτο θα λάβουν το λόγο προσκεκλημένοι ομιλητές, ενώ στο δεύτερο μέρος ο λόγος θα δίνεται στους συνέδρους. Ταυτόχρονα, θα υπάρχουν και αρκετές καινοτομίες, όπως η προσωποποιημένη ηλεκτρονική πληροφόρηση προς τους συνέδρους, η διεξαγωγή on – line ερωτηματολογίων και η δυνατότητα ερωτήσεων και παρεμβάσεων από τους παρευρισκόμενους αλλά και από συνέδρους που βρίσκονται στο εξωτερικό. Επίσης, οι διαδικασίες του συνεδρίου θα είναι πλήρως ψηφιοποιημένες, ενώ εξετάζεται ακόμα και η διεξαγωγή νυχτερινού αγώνα δρόμου για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

«Συχνά όταν ένα κόμμα κερδίζει εκλογές και έρχεται στην εξουσία, απογυμνώνεται ο κομματικός του μηχανισμός. Δεν πρέπει να διαπράξουμε το ίδιο σφάλμα. Το κτίριο εδώ στο Μοσχάτο θα είναι ζωντανό και η καρδιά της ΝΔ θα χτυπάει πάντα εδώ», είχε πει στην πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσδιορίζοντας το νέο μεγάλο στοίχημα που έχει να αντιμετωπίσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v