Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρυσοχοΐδης: Οι μετανάστες θα περάσουν από πάνω μας αν κάνουμε τη «στρουθοκάμηλο»

Ο υπουργός, μιλώντας στη Βουλή αναφέρθηκε στη στρατηγική της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό, η οποία όπως είπε είναι «να το αντιμετωπίσουμε συστηματικά και σοβαρά, να θωρακίσουμε στο μέτρο του δυνατού τα σύνορά μας, να οργανώσουμε τη διοίκηση, να ετοιμάσουμε την κοινωνία».

Χρυσοχοΐδης: Οι μετανάστες θα περάσουν από πάνω μας αν κάνουμε τη «στρουθοκάμηλο»

Ως ζήτημα το οποίο θα κρατήσει δεκαετίες περιέγραψε το μεταναστευτικό ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τη Βουλή, προειδοποιώντας πως δεν μπορεί η χώρα να συνεχίσει να το αντιμετωπίζει ως κάτι έκτακτο.

«Αν συνεχίζουμε σαν τη στρουθοκάμηλο να το κρύβουμε και να το αντιμετωπίζουμε σαν κάτι έκτακτο, τότε οι ροές θα περάσουν από πάνω μας κι όχι από δίπλα μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το άσυλο στην Ολομέλεια, το οποίο όπως είπε προσβλέπει να αντιμετωπίσει τις σημερινές αβελτηρίες.

Ο ίδιος αφού χαρακτήρισε το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο παροχής διεθνούς προστασίας αδιέξοδο, αναφέρθηκε στη στρατηγική της κυβέρνησης, η οποία όπως είπε είναι «να το αντιμετωπίσουμε συστηματικά και σοβαρά, να θωρακίσουμε στο μέτρο του δυνατού τα σύνορά μας, να οργανώσουμε τη διοίκηση, να ετοιμάσουμε την κοινωνία».

Ως βασικούς στόχους έθεσε την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη χορήγηση ασύλου στους πρόσφυγες, την ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία και την επαναπροώθηση όσων τα αιτήματα απορρίπτονται. Συνέχισε λέγοντας, «για να πετύχει το σχέδιο πρέπει η δημόσια διοίκηση να ανταποκριθεί», για να προσθέσει πως «είναι στοίχημα για μένα και τη δημόσια διοίκηση, την κυβέρνηση και τη χώρα να μπορέσει να το τρέξει».

«Ο χρόνος μάς κυνηγά, γιατί οι βάρκες στο Αιγαίο δεν σταματούν να έρχονται. Κι όσο περνούν οι μέρες έρχονται και περισσότερες, γιατί έτσι έχει αποφασίσει η γείτονα χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v