Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μ. Χρυσοχοΐδης: «Σκουπίδια» όσα είπε ο Μ. Τσαβούσογλου για τους πρόσφυγες

Στην Ολομέλεια την Πέμπτη το νομοσχέδιο για το άσυλο.

Μ. Χρυσοχοΐδης: «Σκουπίδια» όσα είπε ο Μ. Τσαβούσογλου για τους πρόσφυγες

Για «καθαρές κουβέντες» στο μεταναστευτικό έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στις προκλήσεις που υπάρχουν. Μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής απάντησε -σε υψηλούς τόνους- στα όσα λέγονται στην Τουρκία για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Μάλιστα αναφέρθηκε στα λεγόμενα του Τούρκου υπουργού των Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου, ενώ απάντησε και σε τοποθετήσεις που ακούστηκαν από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Όπως είπε, χρειάζεται προσοχή, καθώς κάποια θέματα αφορούν συνολικά την Ελλάδα, ενώ αναφερόμενος στα όσα ακούστηκαν από τον Τούρκο υπουργό περί κακομεταχείρισης προσφύγων και απωθήσεων είπε «αυτά τα θεωρώ σκουπίδια».

Κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής, ο υπουργός μίλησε για «ένα φιλόδοξο και τολμηρό νομοσχέδιο», το οποίο να σημειωθεί πως εισάγεται την Πέμπτη στην Ολομέλεια. Όσον αφορά στις επιστροφές αναγνώρισε πως δεν είναι εύκολες και εστίασε σε έναν αγώνα που πρέπει να γίνει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην καλύτερη φύλαξη των συνόρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v