Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ προς Κ. Μητσοτάκη: Διώξτε την ντροπή της παράταξής σας

Ένταση αναμένεται σήμερα στη Βουλή, για τα «είπα-ξείπα» του Αδ. Γεωργιάδη περί... πιθανού χρηματισμού των Τσίπρα-Πολάκη από τη Novartis. «Αν διέθετα στοιχεία, θα τα πήγαινα στον εισαγγελέα» διευκρίνισε ο ίδιος.

ΣΥΡΙΖΑ προς Κ. Μητσοτάκη: Διώξτε την ντροπή της παράταξής σας

Στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ -και ενδεχομένως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας- το θέμα που ξέσπασε χθες όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό και τον Παύλο Πολάκη ότι «μπορεί να χρηματίσθηκαν από τη Novartis».

Ο υπουργός Ανάπτυξης προέβη on air στην παραπάνω κατηγορία, αλλά λίγες ώρες αργότερα, πάλι σε ζωντανή σύνδεση (με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1), παραδέχθηκε ότι δεν διαθέτει στοιχεία, διότι εάν διέθετε, «θα τα πήγαινε στον εισαγγελέα».

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση και δριμύτατη, ενώ δεν λείπουν παραινέσεις προς τους κυρίους Τσίπρα και Πολάκη να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Ενόψει της σημερινής συνέχειας που θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι η Ολομέλεια θα βρίσκεται σε πλήρη απαρτία αφού ψηφίζεται το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, η Κουμουνδούρου σηκώνει ακόμα περισσότερο τους τόνους.

Αργά το βράδυ, πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωναν ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται είτε να αποπέμψει από την κυβέρνηση την ντροπή της παράταξής του είτε να συνεχίζει να καλύπτει τις αθλιότητές του». Και, μάλιστα, με την επισήμανση πως εάν δεν το κάνει τώρα, «ίσως αργότερα να είναι πολύ αργά για να τον ξεφορτωθεί».

«Έχει τους λόγους του ο κ. Γεωργιάδης»

Στην Κουμουνδούρου αποδίδουν «τις ασυναρτησίες και την αυτογελοιοποίηση» του κ. Γεωργιάδη σε δύο γεγονότα:

- Στο ντοκιμαντέρ για το σκάνδαλο Νovartis που μετέδωσε η ελβετική (δημόσια) τηλεόραση, ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης εμφανίζεται να λέει ότι «η Novartis μπορεί να χρηματίζει και πολιτικούς, αλλά σώζει ζωές». Η εν λόγω παραδοχή, λένε, όσο και τα στοιχεία που παρουσιάζονται, ρίχνουν φως στην πολύκροτη υπόθεση, η οποία, μάλιστα, παραμένει δικαστικά ενεργή.

Σημειώνεται ότι το ντοκιμαντέρ δεν έχει μεταδοθεί από ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς αλλά τις τελευταίες ημέρες κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, μέσω YouTube και ιστοσελίδων.

- Το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε χθες το αίτημα του Ανδρέα Λοβέρδου να εξαιρεθεί από την υπόθεση η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Τούτο σημαίνει ότι, πλην άλλου απροόπτου, η δική του πιθανή εμπλοκή θα φτάσει στη δικαστική αίθουσα, καθώς η εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον του, ενώ για τον λόγο αυτό η Βουλή ήρε τη βουλευτική του ασυλία.

Από τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που είχαν συμπεριληφθεί στη δικογραφία (λόγω των διαβιβαστικών εγγράφων του FBI), οι κατηγορίες για τους εφτά μπήκαν στο αρχείο, ενώ εκκρεμεί η δικαστική έρευνα για τον κ. Γεωργιάδη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

«Αρχισε να ζορίζεται για τα καλά»

«Ο κ. Γεωργιάδης φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ζορίζεται για τα καλά με το σκάνδαλο Novartis, ιδίως μετά τις αποκαλύψεις στο ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης. Και όπως κάθε γνήσιος ακροδεξιός που έχει μελετήσει τον Γκέμπελς, όταν ζορίζεται ξεσπά σε χυδαιότητες για αντιπερισπασμό», τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Και προσθέτει: «Θα έχει φαίνεται τους λόγους του να αγχώνεται, καθώς η έρευνα της Δικαιοσύνης που τον αφορά παραμένει σε εξέλιξη. Το θέμα όμως δεν είναι ο ίδιος, αλλά ο πρωθυπουργός που τον ανέχεται. Τα περιθώρια των ελιγμών στενεύουν. Ή τον στέλνει σπίτι του απόψε ή ταυτίζεται πλέον απόλυτα με αυτόν και τις αθλιότητές του, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει στο μέλλον».

Με δηκτικό τρόπο (όπως αναμενόταν άλλωστε…) αντέδρασε ο κ. Πολάκης: «Αφενός, γελούν και τα κομοδίνα και αφετέρου, μάλλον το γνωστό πρόβλημα συμπεριφοράς περνάει πλέον σε άλλη σφαίρα αντιμετώπισης. Χρειάζεται ειδικός επιστήμονας και όχι πολιτικός αντίπαλος», δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v