Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άναψαν τα αίματα στην προανακριτική

Η αρχή έγινε όταν ο Θ. Πλεύρης είχε συζήτηση με δημοσιογράφους σχετικά με τους προτεινόμενους μάρτυρες. Ακολούθησε έντονος διάλογος. “Τι κάνεις εδώ; Δίνεις συνέντευξη;” είπε ο Π. Πολάκης, μιλώντας για “καραγκιόζη”.

Άναψαν τα αίματα στην προανακριτική

Σφοδρή σύγκρουση επικράτησε στην προανακριτική επιτροπή και μάλιστα οι “κόντρες” μεταξύ βουλευτών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ επεκτάθηκαν έξω από την αίθουσα, μπροστά μάλιστα σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Η αρχή έγινε όταν ο Θ. Πλεύρης είχε συζήτηση με δημοσιογράφους σχετικά με τους προτεινόμενους μάρτυρες. Ακολούθησε ένας έντονος διάλογος. “Τι κάνεις εδώ; Δίνεις συνέντευξη;” είπε ο Π. Πολάκης, μιλώντας για “καραγκιόζη”.

"Έλα εδώ να δεις τι ώρα έστειλα το mail για να μη λες ότι θέλεις” απάντηση ο Θ. Πλεύρης για να επανέλθει ο Π. Πολάκης “το άλλαξες. Έβαλες μετά άλλο συνημμένο”.

Ο Θ. Πλεύρης είπε “τεχνικά πως μπόρεσα να αλλάξω το αρχείο;” Για να απαντήσει ο Π. Πολακης πως “μοίρασαν στην αρχή το έγγραφο επίτηδες”, αναφέροντας πως “αποφάσισαν μαζί με τον Κεγκέρογλου να μας βγάλουν εκτός για να προφυλάξουν τον Φρουζή από τις δικές μας ερωτήσεις”.

Την ώρα του καυγά πέρασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ακολούθησε νέα σφοδρή σύγκρουση με το Θ. Πλεύρη με βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Ωστόσο το επεισόδιο είχε συνέχεια. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Μαρκόπουλος, σχολίασε τα όσα είχε πει ο Δ. Τζανακόπουλος λέγοντας “ αλλόφρων φώναζε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος... τέτοιο ήθος”. Τότε παρενέβη εκ νέου ο Π. Πολάκης , που άσκησε δριμεία επίθεση κάνοντας λόγο για “δολοφονία χαρακτήρων”.

Τέλος να σημειωθεί πως η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τον αρχικό κατάλογο μαρτύρων περιλαμβάνει τους : Κ. Φρουζή, Ν. Μανιαδάκη, Φ. Δεσταμπασίδη, Μ. Μαραγγέλη, Ν. Μανιά, τους δύο μάρτυρες με κωδικές ονομασίες (Κελέση και Σαράφη), Γ. Τσατσάνη, Γ. Τερζάκη, Ε. Ράικου, Ι. Αγγελής, Μ. Παπασπύρου, Ε. Τουλουπάκη, Χ. Ντζούρα, Σ. Μανώλη, Π.Πολάκη, Δ. Τζανακόπουλο και μέλη κλιμακίου.

Επίσης τους δέκα πολιτικούς: Αν. Σαμαρά, Π. Πικραμμένο, Β. Βενιζέλο, Ι. Στουρνάρα, Δ. Αβραμόπουλο, Γ. Κουτρουμάνη, Αν. Λοβέρδο, Αν. Λυκουρέτζο, Μ. Σαλμά και Αδ. Γεωργιάδη.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν πως: η εξαίρεση του Δ. Τζανακόπουλου και Π. Πολακη από τη σύνθεση της προανακριτικής επιτροπής θα συνιστά σκάνδαλο υπέρ της προστασίας του πρωταγωνιστή του σκανδάλου Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή. Προσέθεταν δε πως “είμαστε βέβαιοι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα αποδεχτεί το αίτημα του Κινήματος Αλλαγής και δεν θα αυτοκτονήσει πολιτικά”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v