Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια για το Δ. Παπαγγελόπουλο

Στη συζήτηση θα παρέμβει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος, ενώ αναμένεται να τοποθετηθούν και πολιτικοί αρχηγοί από την αντιπολίτευση.

Ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια για το Δ. Παπαγγελόπουλο

Με μυστική ψηφοφορία αργά το βράδυ θα ολοκληρωθεί η συζήτηση στη Βουλή σχετικά με τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο.

Το σχετικό αίτημα έχουν καταθέσει 30 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και η συζήτηση ξεκίνησε, με τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων. Μόλις ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος θα ακολουθήσουν 12 ομιλητές (5 από τη Νέα Δημοκρατία, 3 από το ΣΥΡΙΖΑ και ένας από καθένα από τα υπόλοιπα κόμματα), ενώ το λόγο θα πάρουν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

Στη συζήτηση θα παρέμβει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος, ενώ αναμένεται να τοποθετηθούν και πολιτικοί αρχηγοί από την αντιπολίτευση.

Να σημειωθεί πως τα υπουργικά έδρανα είναι άδεια, καθώς κυβερνητικές πηγές σημείωναν πως θέλουν να σταλεί το μήνυμα πως δεν είναι αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ.

“Θα εξεταστούν όλοι και η κουκούλα δεν θα εμποδίσει την απόδοση της αλήθειας” επεσήμανε από τη Νέα Δημοκρατία ο Θάνος Πλεύρης. Μιλώντας στην Ολομέλεια επεσήμανε πως “κινούμαστε με το αυστηρό πλαίσιο του Νόμου και η Προκαταρκτική θα διερευνήσει συλλέγοντας στοιχεία, καθώς αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο τα πρώτα στοιχεία. Ο φάκελος ήλθε αμελλητί στην βουλή και επομένως το κατηγορητήριο μπορεί να διευρυνθεί και σε άλλες υποθέσεις που έχουν καταγγελθεί παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη αλλά και σε άλλα πρόσωπα άμα προκύψει εμπλοκή τους”.

Σύμφωνα με το Θ. Πλεύρη “σε αντίθεση με την προηγούμενη Κυβέρνηση που κρέμασε κόσμο στα μανταλάκια με μοναδικά στοιχεία μαρτυρίες κουκουλοφόρων μαρτύρων, που αποδείχθηκαν ψευδείς, η παρούσα πλειοψηφία στηρίζεται σε επαρκές αποδεικτικό υλικό, καθώς υπάρχουν πρωτίστως μαρτυρίες πρώην συναδέλφων του εισαγγελικών λειτουργών”.

“Όταν μιλάτε για τη Novartis θα ακουστεί από το στόμα σας η λέξη σκάνδαλο;” είπε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Σπύρος Λάππας, καλώντας όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν γι' αυτό. Συνέχισε σημειώνοντας πως “θέλετε να συσκοτίσετε την κοινή γνώμη σχετικά με το σκάνδαλο Novartis”, προσθέτοντας πως έρευνες γίνονται σε μία σειρά κρατών και αναφέροντας παραδείγματα για πρόστιμα που επιβάλλονται σε άλλες χώρες. Παράλληλα είπε “δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Εσείς έχετε να κρύψετε” και πρόσθεσε να ζητήσετε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τις συνομιλίες του Δ. Παπαγγελόπουλου με την Ελ. Ράικου και την Ελ. Τουλουπάκη.

"Οι κατηγορίες δεν αφορούν αμέλειες ή λάθη αλλά βαρύτατες παρανομίες και όλα τα κόμματα, όλοι οι βουλευτές οφείλουμε να πούμε ένα “ναι” στη σύσταση της επιτροπής, όπως άλλωστε είπαμε “ναι” πριν μερικές μέρες στην άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, την οποία ζήτησε ο ίδιος. Ας τοποθετηθούμε όλοι καθαρά” είπε από το Κίνημα Αλλαγής ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Φώφη Γεννηματά: Σκοπίμως έχει στοχοποιηθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος

"Να διερευνηθεί η σκευωρία και οι σκευωροί” σημείωσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, λέγοντας πως δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανένα”. Παράλληλα εξαπέλυσε πυρά προς τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ πως “κλείνουν τα μάτια”.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε σε “ένα σκοτεινό παραδικαστικό σύστημα”. Για να συμπληρώσει “ένα παραδικαστικό σύστημα που γεννήθηκε μέσα από ένα κομμάτι από τα σπλάχνα της δεξιάς αλλά τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ το υιοθέτηση και το καρπώθηκε”.

“Βγάλτε από το μυαλό σας fast truck επιστροφή της υπόθεσης στη δικαιοσύνη. Η Βουλή μπορεί και πρέπει να σκάψει βαθιά στη λάσπη” είπε η Φ. Γεννηματά. Παράλληλα σημείωσε “σήμερα οι δήθεν άγγελοι της κάθαρσης γίνονται έκπτωτοι άγγελοι και κάθονται στο σκαμνί” και προσέθεσε “να αποκαλυφθούν οι ευθύνες και οι υπαίτιοι όσοι ψηλά και αν βρίσκονται”.

Μιλώντας στην Ολομέλεια επεσήμανε πως “ο Αλ. Τσίπρας επεχείρησε να υποδυθεί πρόωρα τον πολιτικά διωκόμενο” και “ο κ. Μητσοτάκης να πουλήσει γενναιοδωρία και πολιτικό πολιτισμό”. Παράλληλα σημείωσε “ο περιβόητος Ρασπούτιν ήταν η κορφή του παγόβουνου”, ενώ επεσήμανε “το σύστημα Ρασπούτιν παραμένει ζωντανό και συντηρεί το τοξικό κλίμα που έχει δημιουργήσει”.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε πως στην υπόθεση αυτή σκοπίμως έχει στοχοποιηθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος, που συνέδεσε το όνομα του με τη μείωση φαρμακευτικής δαπάνης. Μίλησε για “προσπάθεια σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων” και ζήτησε να σταλεί μήνυμα πως “κανείς δεν μπορεί να παίζει με το κράτος δικαίου”. Συνέχισε λέγοντας “πρέπει να υπάρξει σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης, χωρίς προκαταλήψεις”.

Παράλληλα η Φώφη Γεννηματά σημείωσε πως θα πάει με ευρεία ατζέντα στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στη Βουλή αυτή την Παρασκευή. Μιλώντας στην Ολομέλεια αναφέρθηκε “σε μείζονα εθνικά ζητήματα”, επισημαίνοντας “η τουρκική προκλητικότητα περνά από τα λόγια στην πράξη”. Παράλληλα χαρακτήρισε “απολύτως επιβεβλημένο” να ασχοληθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σοβαρά με το θέμα και να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις και συγκεκριμένα μέτρα”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο προσφυγικό αλλά και στην πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μ. Πομπέο. Ειδικά για το προσφυγικό/ μεταναστευτικό επεσήμανε πως πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η αλλαγή της κοινής δήλωσης Ερντογάν – Ε.Ε. Σημειώνοντας πως αυτή είναι η κύρια αιτία για τη μετατροπή νησιών και γενικά της χώρας σε μόνιμη αποθήκη ψυχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v