Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολιτική αντιπαράθεση στην Ολομέλεια μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

“Διερωτώμαι από το πρωί. Όλα αυτά που ζω εδώ μέσα, τα ζω πραγματικά ή τα ονειρεύομαι; Είναι συζήτηση κανονική, μεταξύ ανθρώπων που σέβονται την υπογραφή τους και τις δεσμεύσεις τους; Πείτε ότι αλλάζετε θέση” σημείωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Πολιτική αντιπαράθεση στην Ολομέλεια μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

H κύρωση των τεσσάρων συμβάσεων για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Δυτική Κρήτη προκάλεσε πολιτικές κόντρες στην Ολομέλεια. Θα ακολουθήσει ονομαστική ψηφοφορία την Πέμπτη μετά από αίτημα του ΚΚΕ.

“Εγώ εισηγούμαι τις συμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι το μόνο καλό που έκανε. Εσείς στρίβετε δια των επιθέσεων” σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, εξαπολύοντας βέλη στην αξιωματική αντιπολίτευση. “Διερωτώμαι από το πρωί. Όλα αυτά που ζω εδώ μέσα, τα ζω πραγματικά ή τα ονειρεύομαι; Είναι συζήτηση κανονική, μεταξύ ανθρώπων που σέβονται την υπογραφή τους και τις δεσμεύσεις τους; Πείτε ότι αλλάζετε θέση” σημείωσε ο υπουργός.

Την πολιτική κόντρα προκαλεί το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – στην ονομαστική ψηφοφορία που θα γίνει την Πέμπτη – σκοπεύει να δηλώσει “παρών”. Για πολιτική σχιζοφρένεια που είναι στο ζενίθ έκανε λόγον από το Κίνημα Αλλαγής ο Βασίλης Κεγκέρογλου, λέγοντας πως “δέκα μέρες πριν τις εκλογές υπέγραψαν δια χειρός του κ. Σταθάκη τις συμβάσεις” αλλά τώρα “λένε ότι δεν θα τις ψηφίσουν.

Κρίσιμο θέμα για την κατοχύρωση του δημοσίου συμφέροντος, χαρακτήρισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τις προθέσεις της Κυβέρνησης απέναντι στα ΕΛΠΕ. “Τα ΕΛΠΕ είναι ο βασικός πυλώνας πάνω στον οποίο οικοδομήθηκαν αυτές οι συμβάσεις. Είμαστε εκτός μνημονίου πλέον. Άρα είναι δικό σας θέμα να καθορίσετε τη στάση σας. Για εμάς τα ΕΛΠΕ δεν είναι ένα παρεμπίπτον θέμα αλλά κρίσιμο θέμα κατοχύρωσης δημοσίου συμφέροντος” είπε μεταξύ άλλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v